Βορίδης: Ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές - Ενδεδειγμένη λύση η αποχή από τη ψήφιση του Μνημονίου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση μειοψηφίας και είναι αδύνατον να συνεχίσει να κυβερνά και να νομοθετεί με τις ψήφους των βουλευτών της αντιπολίτευσης», υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης. Η κυβέρνηση, ως εκ τούτου, ή διευρύνει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, κάτι που εκτιμά ότι δεν είναι πρόθεσή της, ή θα κάνει εκλογές, οι οποίες ο κύριος Βορίδης θεωρεί ότι θα διενεργηθούν άμεσα και πάντως όχι αργότερα από τον Νοέμβριο.
 
Διευκρινίζοντας ότι η απόφαση για εκλογές αποτελεί ευθύνη και πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι η ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές. Εξάλλου θεωρεί αδύνατη την επίτευξη συγκυβέρνησης καθώς δεν μπορεί να υπάρξει, όπως εκτιμά, προγραμματική συμφωνία. Άφησε δε αιχμές ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "παριστάνει ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι", κάτι που ο βουλευτής της ΝΔ θεωρεί ότι δεν συνδράμει στο να παραμείνει το κόμμα "κυβερνητική δύναμη", κάτι που πρέπει να γίνει μόνο με τη "δύναμη των ιδεών της".

Τέλος επανέλαβε ότι ενδεδειγμένη λύση ήταν να απόσχει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος από την τελευταία ψηφοφορία της Ολομέλειας επί της νέας συμφωνίας, πρόταση που όπως είπε ο κύριος Βορίδης "ισορροπούσε από τη μία στην ανάγκη να υπάρξει χρηματοδότηση της χώρας και άρα συμφωνία και από την άλλη στην άρνηση εγκρίσεως του μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου, το οποίο ενσωματώνει δημοσιονομικά μέτρα που οφείλονται στην καταστροφική διακυβέρνηση Τσίπρα και βεβαίως ερμηνεύεται, ενδεχομένως μη ορθά αλλά πάντως ερμηνεύεται, ως στήριξη στην παραπαίουσα και καταστροφική διακυβέρνηση διακυβέρνηση Τσίπρα».
 

Πηγή: ΑΠΕ-skai.gr