Βρούτσης - Δένδιας: Ισχυρή στήριξη υπέρ της παραμονής Μεϊμαράκη στην αρχηγία

Πράγματι διακινείται κείμενο με υπογραφές από βουλευτές της ΝΔ υπέρ της παραμονής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη θέση του προέδρου μέχρι να εξέλθει οριστικά η χώρα από τον κύκλο της κρίσης, όπως επιβεβαίωσε ο Γιάννης Βρούτσης σε πρωινές τηλεοπτικές του δηλώσεις.

Οι βουλευτές της ΝΔ θέτουν ως προτεραιότητα το καλό της Ελλάδας, επισήμανε ο κύριος Βρούτσης. Ως εκ τούτου και δεδομένου ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης "τα πάει μια χαρά" δεν απορρέει από πουθενά ότι επίκεινται εκλογές για ανάδειξη νέου αρχηγού στο κόμμα, διευκρίνισε.
 
Σημείωσε επίσης ότι ο κύριος Μεϊμαράκης "προς έκπληξη όλων" και παρότι ήταν γνωστές οι οργανωτικές του ικανότητες αλλά και η δυνατότητα διείσδυσής του σε όλη την παράταξη, σήκωσε το ηθικό της ΝΔ, τη συσπείρωσε και αποδείχθηκε ότι είναι, πάνω από κάθε προσδοκία, καλός αρχηγός. Ο ίδιος έχει "πλήρη δικαιώματα αρχηγού", συμπλήρωσε ο Γιάννης Βρούτσης και επεσήμανε ότι την σχετική εξουσιοδότηση έλαβε ήδη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την κοινοβουλευτική ομάδα και θα την λάβει επιπλέον αύριο, Παρασκευή και από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ .
 
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρέπει να κρατήσει την αρχηγία «μέχρι η χώρα να ολοκληρώσει αυτόν τον δύσκολο μεταβατικό κύκλο της κρίσης», εκτίμησε ο κύριος Βρούτσης και πάντως μέχρι να κλείσει το θέμα του μνημονίου, υπογράμμισε δε ότι πρέπει «να αποφύγουμε τις εκλογές πάση θυσία» και «να υπάρξει ομαλότητα στη διαδικασία της εξέλιξης της χώρας στα ζητήματα τα κοινοβουλευτικά».

Στη συνέχεια, κατέληξε ο κύριος Βρούτσης είναι ανοιχτή η εφαρμογή των διαδικασιών που απορρέουν από το καταστατικό του κόμματος.
 
Στην παραμονή Μεϊμαράκη ως προέδρου της ΝΔ έως το 2016 συντάσσεται και ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος συνυπογράφει την  σχετική επιστολή και ο οποίος εκτιμά ότι η παρουσία Μεϊμαράκη τη δεδομένη στιγμή έχει ηρεμήσει τη ΝΔ καθώς διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως το ενωτικό του προφίλ.
 

Πηγή: ΑΠΕ - skai.gr