Καμμένος: Κανένας κίνδυνος για την α’ κατοικία – «Όχι» σε φορολόγηση των αγροτών

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την πρώτη κατοικία» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή το ζήτημα της αλλαγής του νομικού πλαισίου για τους πλειστηριασμούς. «Η παρουσία μας στην κυβέρνηση είναι εγγύηση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την κατάσχεση σπιτιού κανενός Έλληνα» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

«Όλα τα σενάρια για τη φορολόγηση των αγροτών δεν είναι αληθινά, δεν ψηφίζεται σήμερα, ούτε άμεσα, η φορολόγηση των αγροτών που θα οδηγήσει στην διάλυση της πρωτογενούς παραγωγής που είναι λύση στο πρόβλημα της οικονομίας» τόνισε ακόμη ο κ. Καμμένος.

Όσον αφορά τη διαφθορά, ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι ο λαός απαιτεί να πληρώσουν όσοι πλούτισαν εις βάρος του με κρατικό χρήμα, και στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα, και εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων, σε μέτρα. 

«Αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να επανέλθει στην κανονικότητα το (τραπεζικό) σύστημα, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε και τη δυνατότητα να μην υπάρξουν κινήσεις που θα πλήττουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», τόνισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Στόχος μας είναι μπει το τραπεζικό σύστημα σε καθεστώς κανονικότητας επισήμανε η Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη μετά τη συνάντηση του προεδρείου της ΕΕΤ με τον πρωθυπουργό.

Πηγή: skai.gr