Λαφαζάνης: Το νέο μνημόνιο να γίνει παρένθεση - Σκουρλέτης: Συμφωνία ή κρίση

Έτοιμος να αγωνιστεί ώστε το νέο μνημόνιο, όπως το αποκάλεσε, να γίνει μικρή παρένθεση στην πορεία της κυβέρνησης δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στον Πάνο Σκουρλέτη, επαναλαμβάνοντας ότι στηρίζει την κυβέρνηση παρότι θα καταψηφίσει τα μέτρα. Έμμεση απάντηση στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους υπόλοιπους διαφωνούντες έδωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Μπορεί να φεύγω από το υπουργείο διαφωνώντας με την πολιτική συμφωνία με τους θεσμούς, αλλά θα συνεχίσω να είμαι παρών στη μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε.

«Είναι μία στιγμή δύσκολη για μένα, αλλά η πολιτική έτσι είναι, υπάρχουν αυτές οι εναλλαγές και πρέπει να δείχνει κανείς αντοχή και στις ευχάριστες και στις δύσκολες στιγμές» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

«Φεύγω από το υπουργείο με τις καλύτερες αναμνήσεις, υποστηρίζω πλήρως την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων, και ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει έτσι και στο μέλλον» σημείωσε ο απερχόμενος υπουργός.

«Φεύγω διαφωνώντας βεβαίως
με μία πολιτική συμφωνία που αποφάσισε η κυβέρνηση με τους λεγόμενους θεσμούς. Δεν απογοητεύομαι όμως, θα αγωνιστώ ώστε το νέο μνημόνιο να γίνει μικρή παρένθεση στην πορεία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε ως «ηλεκτρική καρέκλα» το υπουργείο, λέγοντας ότι «έχει μεγάλα συμφέροντα απέναντί του που το πολιορκούν και ο Πάνος Σκουρλέτης θα είναι πάνω από αυτά τα συμφέροντα και θα προσβλέπει μόνο στο συμφέρον του ελληνικού λαού».

Για τη συμφωνία με τη Ρωσία για τον αγωγό φυσικού αερίου υποστήριξε ότι ασκούνται πιέσεις «ακόμη και αυτήν την ώρα» από την «ευρωπαϊκή και την υπεραντλαντική πλευρά».

Η απάντηση Σκουρλέτη

«Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η συμφωνία ήταν επώδυνη, ότι δεν αντιστοιχεί με το πρόγραμμα της, επέλεξε όμως να συμφωνήσει γνωρίζοντας ότι σε άλλη περίπτωση θα υπήρχε ένα καταστροφικό τσουνάμι με μια χωρίς προηγούμενο διόγκωση της ανθρωπιστικής κρίσης, πολύ μεγαλύτερης απ’ ό,τι γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια» επισήμανε από την πλευρά του ο νέος ΥΠΑΠΕΝ.

Ο κ. Σκουρλέτης εξήγησε όμως ότι χάρη στις διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία ταυτόχρονα άνοιξε στην Ευρώπη η συζήτηση την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και για το γεγονός ότι η λιτότητα δεν έχει μέλλον.

Άλλες δηλώσεις για το εσωκομματικό 

«Η συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι Βάρκιζα γιατί δεν παραδόθηκαν τα όπλα, δηλαδή η εξουσία» τόνισε ο νέος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο από τον Πάνο Σκουρλέτη. 
 
«Θα αγωνιστώ να είναι η υποχώρηση της κυβέρνησης στους δανειστές προσωρινή» ξεκαθάρισε ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Eργασίας.

Μήνυμα στους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η διάσπαση του κόμματος είναι μεν δυσάρεστη, αλλά αναπόφευκτη αν συνεχίσουν να καταψηφίζουν τα μέτρα, αποστέλλει στο μεταξύ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών. «Η μόνιμη καταψήφιση είναι ασύμβατη με την κοινή πορεία. Νομίζω είναι αυτονόητο για όλους» διαμηνύει.
Πηγή: skai.gr