Λαφαζάνης: Δεν ψηφίζω τα μέτρα, αλλά στηρίζω κυβέρνηση και ενωμένο ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα με πολλές ερμηνείες για τις πολιτικές εξελίξεις έστειλε, φεύγοντας από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, δηλώνοντας πως ο ίδιος και «αρκετοί βουλευτές» δεν πρόκειται μεν να υπερψηφίσουν τα μέτρα στη Βουλή, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση και την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα ψηφίσουμε τα μνημονιακά μέτρα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση ή ότι θα διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας μάλιστα πως δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης.

«Η ενότητα είναι απολύτως διασφαλισμένη, όπως και η στήριξη στην κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Εναντίον της συμφωνίας έχουν ταχθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης, η Ραχήλ Μακρή και ο Παναγιώτης Πετράκος.

Μιλώντας νωρίτερα στην ΚΟ, ο κ. Λαφαζάνης είπε πως «το δίλημμα μνημόνιο ή καταστροφή είναι πλαστό», επισημαίνοντας πως «υπήρχε, υπάρχει και πάντα θα υπάρχει εναλλακτική λύση».

«Είναι θέμα πολιτικής επιλογής και πολιτικής απόφασης. Δεν είναι τεχνικό θέμα. Δεν είναι δυνατό στο όνομα οποίου εκβιασμού και εκβιαστικών διλημμάτων η κυβέρνηση να υποκύπτει στις πιο αποτρόπαιες στυγνές επιλογές των πιστωτών», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας.
Πηγή: skai.gr