Γερμανικό ΥΠΕΞ: Όποιος ζητωκραυγάζει δεν έχει καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης

“Όποιος ζητωκραυγάζει δεν έχει καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Τίποτε δεν θα είναι πιο εύκολο. Ειδικά για τους Έλληνες” ήταν το μήνυμα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter λίγο μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

“Πρέπει να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος. Τώρα εναπόκειται κυρίως στην Ελλάδα να αποφασίσει για τις συνέπειες που συνεπάγεται (το δημοψήφισμα). Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας” είχε διαμηνύσει νωρίτερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Βάλτερ Στάινμαγερ.

Σκληρό μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση έστειλε την Κυριακή ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αφήνοντας να εννοηθεί πως το Βερολίνο δεν προτίθεται να διαπραγματευτεί ένα νέο πρόγραμμα στήριξης με την Αθήνα και τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την επικράτηση του ΌΧΙ στο δημοψήφισμα.

"Κυρία Μέρκελ, κινηθείτε!", ζητεί πάντως η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε άρθρο σχόλιό της με το οποίο προτρέπει τη Γερμανίδα καγκελάριο να κάνει κινήσεις ώστε να επιλυθεί η κρίση στην Ελλάδα και να αποφευχθεί ένα Grexit.



Πηγή: skai.gr