Αιχμές Τσίπρα για «πολυφωνία» και για τη στάση της Ευρώπης έναντι του ΔΝΤ

Προβληματισμό για την πολυφωνία των δανειστών, και αιχμές για την επιλεκτική στάση που τηρούν οι Ευρωπαίοι εταίροι έναντι των απαιτήσεων του ΔΝΤ, άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη στο Μαξίμου.

«Το μείζον είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια βιώσιμη συμφωνία, και αυτό δεν είναι μόνο κρίσιμο για την κυβέρνηση, είναι για τη χώρα, ώστε να μην πάμε σε μια συμφωνία που σε έξι μήνες θα μάς δώσει τα ίδια, για να σπάσει ο φαύλος κύκλος» παρατήρησε.

«Είναι δύσκολο να μιλάς με πολλούς συνομιλητές... Έχουμε μια μεγάλη αντίφαση. Οι Ευρωπαίοι θέλουν το ΔΝΤ που ζητά σκληρά μέτρα και αναδιάρθρωση χρέους, οι άλλοι θέλουν τα σκληρά μέτρα και αφήνουν την αναδιάρθρωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Προηγήθηκε σύντομος διάλογος των δύο ανδρών, με τον κ . Τσίπρα να παρατηρεί τους φακέλους του επικεφαλής του Ποταμιού και να δηλώνει χαριτολογώντας «κουβαλάς πραμάτεια μαζί σου», ενώ τον κ. Θεοδωράκη να απαντά με νόημα «σού φέρνω μηνύματα», μετά την επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Βουλής Μάρτιν Σουλτς.
Πηγή: skai.gr