Nτάισελμπλουμ: Λίγα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά αλλά... - Πιθανή η συμφωνία

"Λίγα ζητήματα παραμένουν προς επίλυση για συμφωνία, αλλά οι τελευταίες προτάσεις της Αθήνας, που υποβλήθηκαν τη Δευτέρα, δεν είναι αρκετές" επισήμανε από το Ελσίνκι ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Τόνισε πάντως ότι μια συμφωνία Eurogroup της επόμενης εβδομάδας είναι ακόμη πιθανή. 

"Χρειάζεται χρόνος για τεχνικές εργασίας από τους θεσμούς πριν το Eurogroup", διευκρίνισε. 

"Είμαστε ακόμη ανοιχτοί σε σοβαρές εναλλακτικές, αλλά οι εναλλακτικές των τελευταίων ημερών δεν είναι σε αρκετά υψηλά στάνταρ" δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη Τύπου μετά από συζητήσεις που είχε με τον Φινλανδό υπουργό Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ.

"Στις τελευταίες συνομιλίες που είχαμε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα, καταστήσαμε σαφές ότι υπάρχει περιθώριο για κατάθεση εναλλακτικών μέτρων, αλλά σε τελική ανάλυση πρέπει να έχουν νόημα ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει ανεξάρτητη" πρόσθεσε.

Όσον αφορά ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει μία συζήτηση για το μέλλον, αν δεν συμφωνηθεί τι πρέπει να γίνει σήμερα. 

"Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία» εκτίμησε από την πλευρά του στο γαλλικό πρακτορείο ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.


Πηγή: skai.gr