Ποτάμι: Η κυβέρνηση μεταθέτει τις ευθύνες μιας ενδεχόμενης ρήξης στους εταίρους

Για μετάθεση των ευθυνών μιας ενδεχόμενης ρήξης στους εταίρους, κατηγορεί την κυβέρνηση
το Ποτάμι με σχετική του ανακοίνωση, κάνοντας λόγο παράλληλα για αδυναμία του Μαξίμου να εκμεταλλευτεί τις κατάλληλες συμμαχίες, ώστε να στρέψει τις αντιθέσεις των θεσμών υπέρ της χώρας και τονίζει ότι είναι η ώρα της αλήθειας και των μεγάλων αποφάσεων.
Τέλος, χαρακτηρίζει μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, υπό τις παρούσες συνθήκες, ως ανέκδοτο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Με ένα από τα περιβόητα πλέον non paper η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες για το ενδεχόμενο ρήξης στις αντιθέσεις μεταξύ των εταίρων. Οι διαφορές αυτές όμως δεν είναι σημερινές. Υπάρχουν εδώ και καιρό. 'Ενας καλός διαπραγματευτής θα τις είχε εκμεταλλευθεί, κάνοντας τις κατάλληλες συμμαχίες ώστε οι αντιθέσεις αυτές να λειτουργήσουν προς όφελος της χώρας μας. Δυστυχώς όμως έχουμε πετύχει ακριβώς το αντίθετο: παρά τις μεταξύ τους διαφωνίες, όλοι εμφανίζονται ενωμένοι απέναντί μας.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόσταση από την πραγματικότητα αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στο non paper γίνεται λόγος για σχέδιο εξόδου στις αγορές, κάτι που υπό τις παρούσες συνθήκες μοιάζει με ανέκδοτο. Ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να συνεχίσει με μισόλογα. Οι παραπλανητικές διαρροές δεν θα αποδώσουν καρπούς. Είναι ώρα της αλήθεια και των μεγάλων αποφάσεων. Συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και συμφωνία ώστε να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη.
Πηγή: skai.gr