Κλείσιμο

Σκουρλέτης: Δεν μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές συντάξεων

«Αν τα οικονομικά μεγέθη είναι αυτά που γράφονται (σ.σ έως και 4,5 δισεκ. ευρώ το δημοσιονομικό κόστος) η απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των συντάξεων από το 2012 δεν μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα» υπογράμμισε τη Δευτέρα στο Mega ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Αυτή η συζήτηση έχει εξαντλήσει τα όρια της. Δεν είναι πλέον θέμα τεχνικών κλιμακίων. Από ‘δω και πέρα πρέπει να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις» επανέλαβε τη Δευτέρα στο Mega ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. «Μάς ζητουν να παραμείνουν ως έχουν όλα όσα επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό τα τελευταία 5 χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «πρέπει να πάμε στην διαπραγμάτευση για την τελική συμφωνία βάζοντας και επισήμως στο τραπέζι το θέμα του χρέους, αλλά θα πρέπει να γίνουν τώρα κάποια βήματα για να αντιμετωπιστεί το θέμα της ρευστότητας».

Μίλησε για προσπάθεια ταπείνωσης της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να φανεί στον κόσμο ότι δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αλλά όπως είπε, «δεν θα το πετύχουν». Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα πληρώσει εντός του Μάιου τις δόσεις στο ΔΝΤ ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε επίσης ότι κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε στις συλλογικές συμβάσεις ούτε στην κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συνταξεις. Πρόσθεσε ότι δεν θα κοπούν οι υψηλές επικουρικές γιατί το κέρδος θα είναι πολύ μικρό.

Ανέφερε πως τα μέτρα που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, προσθέτοντας μάλιστα ότι τα μισά από αυτά «πρέπει να πεταχτούν στην θάλασσα.»
Πηγή: skai.gr