Λαφαζάνης: Τα ενεργειακά δίκτυα ανήκουν στο λαό

Αντίθετος με την πώληση του Διαχειριστή του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής ενέργειας, εμφανίστηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης .

Όπως είπε από την Κοζάνη δεν πρόκειται να πουληθεί ο ΑΔΜΗΕ, καθώς: «τα ενεργειακά δίκτυα ανήκουν στο λαό και δεν μπορούν να πουληθούν για να τα διαχειρίζονται ιδιώτες. Οι διαδικασίες για την εκποίηση του ΑΔΜHΕ δεν παγώνουν, αλλά τελειώνουν» σημείωσε.

«Το πρόγραμμά μας και οι δεσμεύσεις μας δεν ήταν προεκλογικά λόγια, τα οποία ξεχνιούνται μετεκλογικά. Θα το υλοποιήσουμε μέχρι τέλους ανεξάρτητα από εκβιασμούς, πέρα από διλήμματα, πέρα από απειλές και κόντρα σε ευρωπαϊκά κατεστημένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Δεν θα αποδεχθούμε συμφωνίες με τους λεγόμενους εταίρους που θα βάζουν στο «ψυγείο» το ριζοσπαστικό πρόγραμμά μας, που ενέκρινε ο ελληνικός λαός».

Η πώληση του ΑΔΜΗΕ είχε πέσει στο τραπέζι των συνομιλιών της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ως μια αποκρατικοποίηση που μπορεί να ολοκληρωθεί . Η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι αντίθετη με τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup, επισημαίνουν παράγοντες του χώρου της ενέργειας
Πηγή: skai.gr - Νίκος Υποφάντης