Τσίπρας: Βήμα μπροστά το Eurogroup, όμως τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα

Η έγκριση της 4μηνης παράτασης από Eurogroup είναι ένα βήμα, όμως τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα και η κυβέρνηση κρίνεται από την ικανότητα διαπραγμάτευσης και διακυβέρνησης, διεμήνυσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σε ό,τι αφορά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που στάλθηκε στους εταίρους, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αντικαταστήσει τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, με μια σειρά από στόχους της νέας κυβέρνησης που «πατάνε» στο σχέδιο της Θεσσαλονίκης.

Επισήμανε ωστόσο πως ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει γρήγορα το κυβερνητικό έργο και να εξειδικεύσει τις μεταρρυθμίσεις, χτίζοντας εμπιστοσύνη τόσο έναντι του λαού όσο και έναντι των εταίρων.

Πρέπει να αποδείξουμε «ότι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τις αναγκαίες τομές σε ακανθώδη ζητήματα που χρονίζουν επί δεκαετίες», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις δυσκολίες και το κλίμα που είχε να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, τις συμμαχίες που διαμορφώθηκαν και τις συγκρούσεις που υπήρξαν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε επίσης στα ως τώρα επιτεύγματα της κυβέρνησης, όπως τον διαχωρισμό της δανειακής σύμβασης από το Μνημόνιο, την απεμπλοκή από τα Μνημόνια, το τέλος των εξωπραγματικών πρωτογενών πλεονασμάτων και την αποφυγή ενός σχεδίου οικονομικής ασφυξίας που στόχευε σε «αριστερή παρένθεση».
Πηγή: skai.gr