Τσίπρας προς Τουσκ: Αν δεν συμφωνήσουμε στο Eurogroup θέλουμε έκτακτη Σύνοδο

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή, προτίθεται να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση αν τελικά δεν επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Αλέξης Τσίπραςο οποίος βρίσκεται στο Μέγαρο Μάξιμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες. 

«Συζητήσαμε πιθανή κοινώς αποδεκτή στάση όλων των χωρών της Ευρώπης με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ», έγραψε από την πλευρά του στο λογαριασμό του στο Τwitter ο κ. Τουσκ.

Σημειώνεται ότι στις Βρυξέλλες συνεχίζονται οι κρίσιμες προπαρασκευαστικές διαβουλεύσεις και οι χωριστές συναντήσεις Βαρουφάκη και Σόιμπλε με Λαγκάρντ, Μοσκοβισί και Νταισελμπλούμ.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πιερ Μοσκοβισί σχημάτισαν «μια τριάδα η οποία συζήτησε εναλλάξ με τον Έλληνα και τον Γερμανό υπουργό», πρόσθεσε η πηγή. Επρόκειτο για μια «ασυνήθιστη σύνθεση, η οποία δείχνει τις δυσκολίες» του διαλόγου ανάμεσα στους δύο άνδρες, «αλλά μπορεί να επιτρέψει να προχωρήσουμε», δήλωσε πηγή προσκείμενη στην ελληνική αποστολή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «οι συζητήσεις αφορούσαν ένα πακέτο» το οποίο θα περιλαμβάνει σημαντικές παραχωρήσεις από μέρους της Ελλάδας, «ακόμη πιο πέρα» από εκείνες που έκανε στην επιστολή που έστειλε χθες στους εταίρους της στην ευρωζώνη για να ζητήσει την παράταση του προγράμματος οικονομικής βοήθειας.

Την διάψευση της κυβέρνησης προκάλεσε νωρίτερα δημοσίευμα της Bild σύμφωνα με το οποίο έστειλε, κατά λάθος, μη συμφωνημένο κείμενο με τις θέσεις της στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, με την έκδοση που προτίθετο να στείλει να είναι ένα βήμα εγγύτερα στις προϋποθέσεις που είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Πηγή: skai.gr