Μέρκελ: Θα κάνουμε το παν για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Την επί της ουσίας βελτίωση της πρότασης Βαρουφάκη που θα συζητηθεί στο Eurogroup, ώστε να μπορέσει την επόμενη εβδομάδα η Γερμανία να την ψηφίσει στην Ομοσπονδιακή Βουλή, ζήτησε η Καγκελάριος Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με τον Γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι.

Η κυρία Μέρκελ επέμεινε να μην δώσει περισσότερες λεπτομέρειες παραπέμποντας στη συνεδρίαση του Eurogroup. Υπογράμμισε ωστόσο, ότι ο Ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες και πρόσθεσε ότι παρότι στην αγορά εργασίας απομένουν να ρυθμιστούν ορισμένα θέματα, η Γερμανία θα κάνει το παν προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ολαντ υπογράμμισε "Εχουμε την ευθύνη ώστε οι συμφωνίες να εφαρμοστούν αλλά και να εισακουστεί η ψήφος του ελληνικού λαού".

Απαντώντας σε ερώτηση για το δημοσίευμα του Spiegel σύμφωνα με το οποίο η ΕΚΤ εξετάζει Grexit είπε ότι δεν γνωρίζει κανένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζωνη. Πρέπει, πρόσθεσε, να κάνουμε το παν τόσο η ελληνική πλευρά όσο και η ευρωπαϊκή για να βρεθεί λύση

Οταν η κ. Μέρκελ ρωτήθηκε πως αποτιμά το αίτημα της Αθήνας για παράταση αποτελεί Δούρειο Ίππο, θέση που εκφράσθηκε από το γερμανικό υπουργείο οικονομικών στο χθεσινό Eurogroup, είπε «δεν είναι ώρα να ασχοληθώ τώρα με την ελληνική μυθολογία οι γνώσεις μου στο συγκεκριμένο θέμα είναι περιορισμένες».

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως η Ελλάδα είναι στην ευρωζώνη και πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Η θέση της Γαλλίας είναι να γίνουν τα πάντα ώστε από την ελληνική πλευρά και από την ευρωπαϊκή πλευρά να μπορέσει να υπάρξει μια ακόμη ισχυρότερη συνοχή της ευρωζώνης.

Δεν γνωρίζω να υπάρχει σήμερα σενάριο για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη", πρόσθεσε ο Ολάντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, την οποία υποδέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

"Η θέση της Γαλλίας είναι να γίνουν τα πάντα ώστε από την ελληνική πλευρά και από την ευρωπαϊκή πλευρά να μπορέσει να υπάρξει μια ακόμη ισχυρότερη συνοχή της ευρωζώνης", πρόσθεσε. 
Πηγή: skai.gr