Ζάιμπερτ: Η θέση του Βερολίνου έναντι της Ελλάδας δεν έχει αλλάξει

Διευκρίνισε δε ότι το ζήτημα της Ελλάδας δεν συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου.

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο Μάρτιν Γιέγκερ, εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επανέλαβε ότι το Βερολίνο απορρίπτει το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους, ενώ διευκρίνισε ότι η πιστωτική γραμμή δεν αποτελεί για την ώρα επιλογή και τόνισε ότι προϋπόθεση για τη γερμανική στήριξη είναι η Ελλάδα να βρίσκεται σε πρόγραμμα.
Αρνητικός εμφανίστηκε και σε ό,τι αφορά το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για διοργάνωση ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ενδυματολογικό κώδικα των συναντήσεων των Γερμανών αξιωματούχων με τους Έλληνες ομολόγους τους, ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ότι «η γερμανική κυβέρνηση ποτέ δεν έκρινε τους συνομιλητές της από το εάν φορούν γραβάτα, δερμάτινο μπουφάν, κλασικό σακάκι» και πρόσθεσε:

«Δεν έχει σημασία για μας. Αυτό που περιμένουμε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση είναι να μας παρουσιάσει την οικονομική και δημοσιονομική της στρατηγική».

Από την πλευρά του, ο κ. Γιέγκερ, ενόψει της αυριανής συνάντησης του Β. Σόιμπλε με τον Έλληνα ομόλογό του, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας για τους επισκέπτες του υπουργείου.
Πηγή: skai.gr