Στην Κύπρο ο Αλέξης Τσίπρας, πριν τις επαφές στην Ευρώπη

Στην Κύπρο βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αρχίζοντας το πρώτο του επίσημο ταξίδι εκτός Ελλάδος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, και τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

Η Κύπρος είναι ο πρώτος σταθμός του νέου Έλληνα πρωθυπουργού πριν το μπαράζ επαφών του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπου θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει στήριξη για τις θέσεις της Αθήνας σχετικά με την κατάρτιση νέας συμφωνίας με τους εταίρους.

Την Τρίτη, θα συναντηθεί με τον Ματέο Ρέντσι στη Ρώμη και την Τετάρτη, διαδοχικά, με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες και τον Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.

Στην Κύπρο, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στο προεδρικό μέγαρο όπου οι δύο άνδρες θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις. Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί το κυπριακό, η κατάσταση της οικονομίας στις δύο χώρες και αλλά και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Αργότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Ακολούθως, θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Το απόγευμα, θα συναντηθεί με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με Ελληνοκυπριακές και Τουρκοκυπριακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Επίσης, θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρό της, Γιαννάκη Ομήρου και χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ακολούθως θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr