Μέρκελ: Περιμένουμε να δούμε με ποια αντίληψη θα μας προσεγγίσει η Αθήνα

"Η Ευρώπη θα συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα, όπως και στις άλλες χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση, εάν οι χώρες αυτές εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και μέτρα εξοικονόμησης", διαμηνύει σε συνέντευξή της η Άνγκελα Μέρκελ.

Όταν ρωτήθηκε δε για τις πρώτες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όπως για την αύξηση του κατώτατου μισθού και τις επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, η καγκελάριος υπογράμμισε: "Εμείς, δηλαδή η Γερμανία και οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι, περιμένουμε να δούμε με ποια αντίληψη θα μας προσεγγίσει η νέα κυβέρνηση".

Η καγκελάριος απέκλεισε επίσης κάθε ενδεχόμενο "νέας διαγραφής" του ελληνικού χρέους, όπως το επιθυμεί ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας.

"Υπήρξε ήδη μια εθελοντική παραίτηση των ιδιωτών πιστωτών, οι τράπεζες παραιτήθηκαν από δισεκατομμύρια απαιτήσεών τους στην Ελλάδα", τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Hamburger Abendblatt. "Δεν βλέπω μια νέα διαγραφή του χρέους" τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Ιταλία και τη Γαλλία την Τρίτη και την Τετάρτη για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία των δύο χωρών, μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει προγραμματιστεί κάποια επίσκεψή του στο Βερολίνο.

Αμετακίνητος στις προεκλογικές του δεσμεύσεις θα παραμείνει πάντως ο πρωθυπουργός, όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σε σύσκεψη στο Μαξίμου.

«Θα πούμε καλή όρεξη στην κυρία Μέρκελ αλλά δεν θα φάμε τον ελληνικό λαό. Δεν θα είναι στο δείπνο ο ελληνικός λαός», τόνισε από την πλευρά του δηκτικά στο Mega ο υπουργός Επικρατείας,Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας το δείπνο της κ. Μέρκελ και του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. 
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ