Διαβεβαιώσεις Στρατούλη για τις συντάξεις μετά τις δηλώσεις Ρωμανιά

«Οι συντάξεις είναι εγγυημένες μέχρι το τελευταίο ευρώ», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης με αφορμή τη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Ρωμανιάς, ότι τον Μάρτιο τα πράγματα με τις συντάξεις θα είναι «λίγο σφικτά», αλλά θα βρεθεί λύση.

«Για μας οι συντάξεις είναι ιερή αγελάδα, κι όχι μόνο δεν θα τις πειράξουμε αλλά θα τις σώσουμε κιόλας», προσέθεσε ο κ. Στρατούλης.

Στη συνέχεια, και ο ίδιος ο κ. Ρωμανιάς υποχρεώθηκε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του. «Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να μην χορηγηθούν συντάξεις ή να μειωθούν οι συντάξεις», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας διαβεβαίωσε ότι από την επικοινωνία που είχε με τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην ομαλή καταβολή των συντάξεων.

Εν τω μεταξύ, επιπλέον διευκολύνσεις για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών προανήγγειλε το πρωί της Πέμπτης ο Γιώργος Ρωμανιάς, σημειώνοντας πως οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν και τις 100 δόσεις και τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.
Πηγή: skai.gr