ΣΥΡΙΖΑ: Να γίνει σεβαστό το μήνυμα του λαού στους δανειστές

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει, είναι να αναγνωριστεί η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ η νίκη αυτή είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς τους δανειστές για μία νέα διαπραγμάτευση» σχολίαζαν κορυφαία κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα.

Οι ίδιες πηγές
τόνιζαν ότι η λαϊκή εντολή που προσδοκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να διαπραγματευθεί υπάρχει ήδη, και θα είναι ακόμη πιο ισχυρή σε περίπτωση αυτοδυναμίας.

«Αυτό το μήνυμα», σημείωναν οι ίδιες πηγές, «θα πρέπει να γίνει σεβαστό από τους εταίρους για να υπάρξει μία ομαλή μετάβαση στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται. Αυτές οι θέσεις θα αποτελέσουν και τον πυρήνα των τοποθετήσεων του κόμματος τα επόμενα 24ωρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες τατα επιτελεία του ιταλού πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ είχαν επικοινωνία, με πηγές της ιταλικής κυβέρνησης να υπογραμμίζουν ότι ο Ματέο Ρέντσι και ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθούν στην πρώτη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής.

«Ελπίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα κάνει πράγματα που δεν θα αντέξει η Ελλάδα» επισήμανε από την πλευρά του σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν


Πηγή: skai.gr