Παπανδρέου στον ΣΚΑΪ: Μία αυτοδύναμη κυβέρνηση δε μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις

«Εκπροσωπώ τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη χώρα», τόνισε μιλώντας στα Νέα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξήγησε ότι θέλει να υπηρετήσει την πατρίδα γιατί πιστεύει ότι« μπορεί να αλλάξει η Ελλάδα (...) Εγώ έχω την εμπειρία και τη γνώση - ξέρω τι χρειάζεται η Ελλάδα. Συγκρούστηκα, γύρισα όλο τον κόσμο»
 
Σημείωσε ότι μία αυτοδύναμη κυβέρνηση δε μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις της χώρας και χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις, τονίζοντας ότι οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές για τη χώρα.

Χαρακτήρισε το μνημόνιο, φάρμακο για μια ασθένεια και κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή ότι υπηρέτησε το σύστημα του πελατειακού κατεστημένου, αντί να τα βάλει με αυτό. «Εμείς βλέπαμε ότι βούλιαζε η Ελλάδα, αλλά δεν ξέραμε το βάθος. Ο κ. Καραμανλής το ήξερε αλλά δεν μας το έλεγε», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο κ. Καραμανλής άρχισε να μιλάει γενικά περί συναίνεσης μόνο στο τέλος πλέον της θητείας του.

Αναφερόμενος στην ίδρυση κόμματος είπε ότι αγνοήθηκε όταν πρότεινε ανοιχτό συνέδριο για το ΠΑΣΟΚ και ότι υπήρξε η απαίτηση πολύ κόσμου «που ήθελε να λυτρωθεί από ένα ΠΑΣΟΚ που είχε γίνει συνιστώσα της δεξιάς».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν αναζητά προσωπική δικαίωση, είπε ότι πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η δικαίωση της Ελλάδας.

Νωρίτερα, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου, τόνισε ότι «κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει και την Κυριακή θα δουν τι σημαίνει ανατροπή».

Ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΙΝΗΜΑ δεν πρόκειται να γίνει «πατερίτσα κανενός» ούτε «ουραγός μιας δεξιάς κυβέρνησης» απευθύνθηκε στις ηγεσίες των κομμάτων, ζητώντας τους να απαντήσουν αν είναι σύμφωνες με το δημοψήφισμα που ζητά ο ίδιος, ή «αν και γιατί φοβούνται το λαό». 
Πηγή: skai.gr