Μηλιός στον ΣΚΑΪ: Το Φεβρουάριο θα εφαρμόζουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

Το Φεβρουάριο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «θα εφαρμόζει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της Κουμουνδούρου, Γιάννης Μηλιός.

Τόνισε πως η Ευρώπη δεν πρόκειται να τιμωρήσει την Ελλάδα για τυχόν αλλαγή πολιτικής, καθώς – όπως είπε – «κανείς δεν πυροβολεί τα πόδια του και κανείς δεν έχει συμφέρον να υπάρξει χρεοστάσιο στην ευρωζώνη».

Εκτίμησε πως η αντίδραση της Ευρώπης στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα δεν θα αντανακλά μόνο τις σκληρές θέσεις της Γερμανίας, καθώς δεν πρόκειται για «διμερές θέμα» Αθήνας-Βερολίνου, αλλά θα ληφθούν υπόψη επίσης τα συμφέροντα των υπολοίπων κρατών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά με σύνδεση της αξιολόγησης με τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους.

Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα περί ανεπανόρθωτης βλάβης στην οικονομία αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας, ο κ. Μηλιός κατηγόρησε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος πως «έφυγε από την ουδετερότητα που πρέπει να τηρεί» και «υιοθέτησε την κινδυνολογία της κυβέρνησης».

Συμπλήρωσε πως παρά την «κινδυνολογία» οι τράπεζες, έχοντας περάσει τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ, «είναι σε καλή κατάσταση», και δεν υπάρχει εκροή καταθέσεων.

Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση «πάει να επαναλάβει αυτά που έλεγε το 2012», θέτοντας δίλημμα «μνημόνιο ή χρεοκοπία».

Τέλος, ο κ. Μηλιός υποβάθμισε τις χθεσινές (Τρίτη) δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου περί ενδεχόμενων ειδικών δικαστηρίων για τον υποψήφιο πρόεδρο Σταύρο Δήμα και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Διευκρίνισε πως η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα ερευνήσει απλώς θέματα όπου «υπάρχουν ενδείξεις σκανδάλων». «Άλλο κεφάλαιο οι πολιτικές ευθύνες», συμπλήρωσε.
Πηγή: skai.gr