Γιουνκέρ: Όταν ανέφερα «ακραίες δυνάμεις στην εξουσία» εννοούσα την άκρα δεξιά

Στην άκρα δεξιά διευκρίνισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι αναφερόταν όταν δήλωσε ότι δεν επιθυμεί «ακραίες δυνάμεις στην εξουσία» και ότι υπόδειξε στους Έλληνες να μην κάνουν λάθος και να ψηφίσουν «οικεία πρόσωπα».

«Δεν ξέρω τι ακριβώς έγραψαν οι ελληνικές εφημερίδες αλλά όταν μίλησα για εξτρεμισμό αναφερόμουν στην άκρα δεξιά. Μην υποστηρίζετε την άκρα δεξιά, σε αυτήν αναφερόμουν. Δε μου πέρασε καν η ιδέα ότι εσείς θα ήσασταν εξτρεμιστές. Δεν καταλαβαίνω γιατί η ελληνική αριστερά εδώ υποστηρίζει την άκρα δεξιά. Εγώ σιχαίνομαι την άκρα δεξιά» ανέφερε χαρακτηριστικά στο κλείσιμο της συζήτησης για το πρόγραμμα εργασιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2015, ο πρόεδρος της Κομισιόν, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του περί «οικείου προσώπου στην εξουσία, στην Ελλάδα», που επικρίθηκαν από την Ομάδα της Ενωτικής Αριστεράς του Ευρωκοινοβουλίου.

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι παρεμβαίνει σε εσωτερικά θέματα της Ελλάδας ξεκαθάρισε δε «είμαι πρόεδρος της Κομισιόν, έχω πεποιθήσεις, μπορώ να πω πράγματα και λέω συχνά πράγματα στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στη Γαλλία που δεν αρέσουν, είτε στην εξουσία, είτε στην αντιπολίτευση. Δε θα μου αφαιρέσετε το λόγο όταν πρόκειται για πολιτική συζήτηση. Η Ευρώπη είναι πολιτική, η επιτροπή είναι πολιτική».

«Δεν τίθεται πλέον εν αμφιβόλω η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Θέμα Grexit για μένα δεν έμπαινε ποτέ και αγωνίστηκα, ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, το ίδιο αγωνίστηκε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Και με τις σημερινές μας ιδιότητες παραμένουμε ισχυροί σύμμαχοι της Ελλάδας» τόνισε από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

«Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει» επισήμανε στο μεταξύ στο portal Εuractiv.gr o επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή, Μάνφρεντ Βέμπερ.


Πηγή: skai.gr