Βίτσας: Δεν αναγνωρίζουμε ούτε χρονοδιάγραμμα - Καραγκούνης: Πάμε σε φαύλο κύκλο

«Δεν θα τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα του διμήνου που συμφωνήθηκε με τους δανειστές, εδώ δεν αναγνωρίζουμε τη συμφωνία» διεμήνυσε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

«Δεν θα αναγνωρίσουμε τη συμφωνία, οπότε τι θα πουν έχετε ‘15 ημέρες να την αναγνωρίσετε;’» διερωτήθηκε.

«Δεν θα ψηφίσουμε κανέναν για Πρόεδρο» πρόσθεσε ο κ. Βίτσας, επιμένοντας στο πρόγραμμα της ΔΕΘ, με το οποίο όπως είπε, θα επανεκκινηθεί η οικονομία που βρίσκεται σε καταστολή.

«Ας μη λέμε πού θα τα βρούμε... Εδώ επιβλήθηκε πρόστιμο 300.000 ευρώ στην Rheinmetall στη Γερμανία» ανέφερε.

Αναφερόμενος εξάλλου στις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών (Η Ελλάδα «μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην αλληλεγγύη της Ευρώπης και της Γερμανίας όμως θα «πρέπει» να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων»), ο κ. Βίτσας σημείωσε πως «κάνει πώς ξεχνάει την παράμετρο της νωπής του ελληνικού λαού, που θα φέρει άλλες σκέψεις στην ΕΕ, αλλά και στον Σόιμπλε ελπίζω.»

Με τη σειρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, επικαλούμενος διεθνή δημοσιεύματα, τόνισε ότι ενώ η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα εξόδου πριν την κρίση τώρα παει σε φαύλο κύκλο.

«Ποια η χρεία να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές κόντρα στην επιθυμία του ελληνικού λαού; Η χώρα αυτή τη στιγμή δεν έχει ανάγκη πολιτικής αστάθειας. Εδώ προσπαθούμε να βρούμε 2,5 δισ. κενό και στον ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για πρόγραμμα 11,5 δισεκ. ευρώ» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.
Ο κ. Καραγκούνης εξέφρασε πάντως την εκτίμηση ότι «δεν θα έχουμε εκλογές».

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων του κόμματος για καταψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες, για να σταματήσουν οι αδιέξοδες πολιτικές της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για ανάγκη πολιτικής αλλαγής με νέες προοδευτικές πολιτικές.
Πηγή: skai.gr