Με κόκκινο μπαλόνι κατά πολυεθνικής στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Μία πρωτόγνωρη εικόνα, της εισόδου ενός βουλευτή στην αίθουσα της Ολομέλειας κρατώντας ένα... κόκκινο μπαλόνι, βίωσαν οι βουλευτές που μετείχαν στη σημερινή συνεδρίαση! Σημειώνεται ότι στο κόκκινο μπαλόνι αναγραφόταν το σύνθημα «Ούτε γουλιά στην Coca-Cola».

Ο λόγος για την «εντυπωσιακή», είσοδο της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία εισήλθε στην αίθουσα κρατώντας ένα κόκκινο μπαλόνι από την απεργιακή συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της Coca-Cola. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφού κάθισε στο έδρανο και ακούμπησε το μπαλόνι δίπλα της, δέχτηκε την παρατήρηση της προεδρεύουσας Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά, η οποία συνέστησε στην κ. Κωνσταντοπούλου να πάρει το μπαλόνι από εκεί και να το βάλει κάτω.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλημένη υπάκουσε στην παρατήρηση και άφησε το μπαλόνι της στο διπλανό έδρανο, όμως όταν αργότερα έλαβε τον λόγο, επιτέθηκε στην αντιπρόεδρο της Βουλής, λέγοντας ότι «ζήτησε να εξαφανιστεί το κόκκινο μπαλόνι, σύμβολο του αγώνα των εργαζομένων της γνωστής πολυεθνικής, όπως κάποιοι θέλουν να εξαφανιστούν αυτά τα κορμιά που πέφτουν στον βωμό του κέρδους και να κρύψουμε τον αγώνα τους».

Η κίνηση της κ. Κωνσταντοπούλου προκάλεσε αντιδράσεις συναδέλφων της.

«Κοίταζα το μπαλόνι και σκεφτόμουν αυτό που έλεγε ο πατέρας μου: Αέρα παιδί μου δεν έχουν μόνο τα μπαλόνια, έχουν και ορισμένα μυαλά», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Για παλιμπαιδισμό και μετατροπή της Βουλής σε παιδική χαρά κατηγόρησε τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ, ειρωνευόμενος την κ. Κωνσταντοπούλου ότι ως αστή πήγε πρώτη φορά σε διαδήλωση.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου