Γεωργιάδης: Μόνο ο Μητσοτάκης κάνει μεταρρυθμίσεις - Ο Σαμαράς θα μείνει στην ιστορία

Επίθεση κατά των υπουργών της κυβέρνησης που βάζουν προσκόμματα στην τήρηση των συμφωνηθέντων με τους δανειστές εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης, εκθειάζοντας παράλληλα τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης

«Για να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση, η αξιολόγηση προϋποθέτει μεταρρυθμίσεις. Το τελευταίο εξάμηνο ο μόνος που κάνει μεταρρυθμίσεις είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχει καταφέρει με διαπραγμάτευση να μη συνεχιστούν οι υποχρεωτικές απολύσεις (στο δημόσιο) το 2015, αλλά η διαπραγμάτευση προβλέπει να επιτευχθεί ο στόχος του 2014. Το πρώτο εξάμηνο του τους πετύχαμε τους στόχους, αλλά τώρα διαβάζω ο ένας υπουργός δεν υπογράφει, ο άλλος δεν υπογράφει. Αν πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτερα χωρίς την τρόικα και τα λεφτά της Ευρώπης, να βγούμε να το πούμε. Εγώ δεν το υποστηρίζω. Αν όμως έχουμε αποφασίσει να κλείσει η αξιολόγηση, να βγούμε στις αγορές και να έχουμε προληπτική γραμμή στήριξης, τότε η ιδέα ότι ένας υπουργός δεν υπογράφει μια υποχρέωση, ενώ την ημέρα που ανέλαβε υπουργός γνώριζε ότι αναλαμβάνει αυτή την υποχρέωση, η εικόνα αυτή μου προκαλεί αφόρητη δυσφορία» τόνισε.

«Είναι προφανές ότι το τελευταίο εξάμηνο η Ελλάδα έμεινε πίσω στις μεταρρυθμίσεις, δεν είναι τρελοί οι Ευρωπαίοι που μας τα λένε» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Την συμφωνία την υπογράφεις για να την τηρήσεις... Η Ευρώπη μας λεει κάντε αυτά που έχετε υπογράψει τόσο τρομερό είναι;» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Η κακιά Ευρώπη μας εκβιάζει με τα λεφτά της για να θεσπίσουμε τη δυνατότητα να απολύεται συνδικαλιστής που έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα» σχολίασε σκωπτικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Χρειαζόμαστε την τρόικα να αλλάξουμε συνδικαλιστικό νόμο; χρειαζόμαστε την τρόικα να κάνουμε αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων;» διερωτήθηκε,

Ο Σαμαράς κράτησε τη χώρα στο ευρώ (...) αυτή είναι η μεγάλη του επιτυχία, και γι’ αυτό θα μείνει στην ιστορία επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «κάποιοι είχαν την άποψη ότι θα βρεθεί πολιτική λύση διαπραγμάτευσης με τρόικα, χωρίς να κάνουμε αυτά που  έχουμε συμφωνήσει... Αν θέλεις να είσαι στο ευρώ και την ευρωζώνη ακολουθείς τους κοινούς κανόνες που έχουν αυτές οι χώρες και αυτοί είναι οι κανόνες καπιταλισμού, έτσι δουλεύουν οι προηγμένες χώρες.»

«Αν θέλεις να είσαι στο ευρώ πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους κανόνες. η κοινωνικοποιήση των τραπεζών δεν είναι μέσα στους κανόνες. η Ευρώπη εχει κάνει τραπεζική ένωση. Δεν μπορείς να αγγίξεις τις τράπεζες. Αν γίνει αυτό που λεει ο κ. Λαφαζάνης, αν ο Λαφαζάνης αγγίξει τις τράπεζες σημαίνει ότι είσαι έξω από την Ευρώπη... Τέλεια και παύλα» υπογράμμισε δε.

Όσον αφορά το πολωτικό πολιτικό σκηνικό, σημείωσε ότι «η Τουρκία δεν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την πολιτική αστάθεια; Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να συνεννοηθούμε».

«Η ελληνική εξωτερική πολιτική τα τελευταία πέντε χρόνια εχει κάνει μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Ελλάδα φαινόταν χωρίς συμμαχίες και η Τουρκία φαινόταν ο μεγάλος παίκτης... Για πρώτη φορά η Ελλάδα εχει παίξει σωστά τα χαρτιά της και είναι η χώρα μας που εχει αφήσει την Τουρκία μόνη της. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας ενώσεις όλους τους Έλληνες όχι να μας διχάσει. Η Ελλάδα εχει αποκτήσει ρόλο σε αυτή την περιοχή, να το αναγνωρίσουν όλοι και οποίοι κι αν είναι οι επόμενοι θα πρέπει να το προστατέψουν» υπογράμμισε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ