Πρώτο μέλημα οι μεταρρυθμίσεις, διαμηνύει ο νέος ΥΠΑΝ Κώστας Σκρέκας

«Κυρίαρχο μέλημά μας είναι οι μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν την ανάπτυξη», δήλωσε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Τόνισε πως είχε ήδη την πρώτη συνεργασία με τον προκάτοχό του Νίκο Δένδια, με στόχο «να μη χαθεί ούτε λεπτό» δουλειάς, και να «αξιοποιηθεί και να πολλαπλασιαστεί» η αποτελεσματικότητα του κάθε ευρώ, «είτε αυτό προέρχεται από τον έλληνα φορολογούμενο είτε από την Ευρώπη».

«Η τιμή για εμένα είναι μεγάλη. Η προσπάθεια να δικαιώσω την επιλογή του πρωθυπουργού ακόμα μεγαλύτερη», προσέθεσε.

Ο Δένδιας αναλαμβάνει πλέον το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο αφήνει ο επίτροπος της Ελλάδας στη νέα Κομισιόν, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πάντως, η «μετακόμιση» Δένδια στη Μεσογείων, έρχεται εν μέσω φημών για δυστοκία στις σχέσεις του με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη όσον αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια διευρύνεται με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Θα περιλαμβάνει και πιστώσεις που αφορούν τη λεγόμενη «κακή» Αγροτική Τράπεζα, καθώς και δάνεια που έχουν συναφθεί με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ