Reuters: Αναβολή της ενοποίησης των επικουρικών ζητά η Αθήνα από την τρόικα

Την εξαίρεση της ενοποίησης των επικουρικών Ταμείων από τη λίστα μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να υλοποιήσει πριν λάβει την τελευταία δόση στήριξης, ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ζητά η Αθήνα από την τρόικα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ως πηγές δύο αξιωματούχους που έχουν γνώση του ζητήματος.

Σύμφωνα με έλληνα αξιωματούχο, η Αθήνα αντιστέκεται στην υλοποίηση του μέτρου καθώς στην πράξη θα σημαίνει μείωση των συντάξεων για μέρος του πληθυσμού, υποσκάπτοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης πως δεν θα υπάρξουν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η ελληνική πλευρά έχει στείλει στην τριμερή έγγραφο όπου υποστηρίζει πως το ελληνικό ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα είναι βιώσιμο ως το 2060, μετά και τις μεταρρυθμίσεις του 2010.

Μια δεύτερη πηγή, που πρόσκειται στους δανειστές, σχολίασε στο Reuters πως η τρόικα πιέζει την Αθήνα για εφαρμογή όλων των δεσμεύσεών της σχετικά με μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας όμως πως υπάρχει περιθώριο για ευελιξία σε περίπτωση που η Ελλάδα επιδείξει πρόοδο σε άλλα μέτωπα.

«Αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, πολιτικά, για την ελληνική κυβέρνηση», προσέθεσε η δεύτερη πηγή.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ