Βενιζέλος: Η Τουρκία με τη συμπεριφορά της δεν βοηθάει την ευρωπαϊκή της πορεία

"H Τουρκία δεν αντιλαμβάνεται μια πολύ απλή πραγματικότητα, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει. Είναι κράτος-μέλος του ΟΗΕ, κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, έχει διεθνή νομική προσωπικότητα, έχει εθνική κυριαρχία και εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα" επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

"Το πιο παράδοξο είναι ότι ο κ. Νταβούτογλου επικαλείται ως τίτλο για αυτό που κάνει η Τουρκία με το ερευνητικό σκάφος της στην κυπριακή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα τη συμφωνία που έχει κάνει η Τουρκία με το ψευδοκράτος. Δεν επικαλείται δικά της δικαιώματα ή δικές της διεκδικήσεις η Τουρκία, αναγνωρίζει ότι αυτό είναι υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ που δεν τής ανήκει, θεωρεί ότι υπάρχουν κάποια δικαιώματα του ψευδοκράτους. Ε, αυτό όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να γίνει δεκτό από κανέναν" συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.

"Δυστυχώς δεν βοηθάει με τη συμπεριφορά της η Τουρκία ούτε τις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο, ούτε την δική της ευρωπαϊκή πορεία. Τής είχα ζητήσει να ανακρούσει πρύμναν και αυτό ισχύει και αυτό λένε όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, όλες οι μεγάλες χώρες του κόσμου" κατέληξε.
Πηγή: skai.gr