Εκτός ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων η Ραχήλ Μακρή με ομόφωνη απόφαση

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τέθηκε η Ραχήλ Μακρή με ομόφωνη απόφαση της κοινοβουλευτική ομάδας. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε: «Ομόφωνα η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αποφάσισε να θέσει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τη Βουλευτή Κοζάνης Ραχήλ Μακρή, μετά την αδικαιολόγητη άρνησή της να παραστεί για εξηγήσεις στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο., αποστέλλοντας υπόμνημα με μη αποδεκτό και άκρως προσβλητικό περιεχόμενο. Ως εκ τούτου τα υπόλοιπα είναι θέμα της Επιτροπής Δεοντολογίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όπως προβλέπει το καταστατικό του κινήματος» εννοώντας για τον αν η βουλευτής θα διαγραφεί και από το κόμμα.

Νωρίτερα η Ραχήλ Μακρή απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο, με την οποία αφού έκανε εκτενή αναφορά σχετικά με την κλήση της στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος για «αντικομματική συμπεριφορά» αλλά και στις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει στην σημερινή (Τρίτη) συνεδρίαση της κ.ο. του κόμματος, έθετε 6 όρους για να θεωρήσει το θέμα λήξαν , μεταξύ των οποίων να της ζητηθεί συγνώμη από τον Πάνο Καμμένο και τα μέλη της κ.ο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποπομπή της Ραχήλ Μακρή από την κ.ο. των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, το κόμμα αριθμεί πλέον 13 βουλευτές καθώς από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 οι ΑΝΕΛ έχασαν 8 βουλευτές ( κ.κ. Κ. Μαρκόπουλος, Γ. Κουράκος, Γ. Νταβρής, Κ. Γιοβανόπουλος, Β. Καπερνάρος και οι κυρίες Χρ. Γιαταγάνα, Μ. Ιατρίδη και Ρ. Μακρή) ενώ σήμερα (Τρίτη) στην κ.ο. του κόμματος προσχώρησε ο μέχρι πρότινος ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος..




Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου