Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για ενημέρωση σχετικά με τη ΝΕΡΙΤ

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το αίτημα για άμεση σύγκλιση της επιτροπής, προκειμένου να κληθούν οι παραιτηθέντες επικεφαλείς της ΝΕΡΙΤ κ.κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη και Ροδόλφο Μορώνη και να ενημερώσουν για τους λόγους της παραίτησής τους αλλά και για το διαγωνισμό προσλήψεων που είναι σε εξέλιξη και για τον οποίο έχει παρέμβει εισαγγελέας.

Υπέρ της σύγκλισης τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι, η Χρυσή Αυγή δήλωσε «παρών» για το σχετικό αίτημα ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν.

Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής, μετά και το σχετικό έγγραφο αίτημα του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη να κληθούν οι πρώην επικεφαλείς της ΝΕΡΙΤ , οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφού χαρακτήρισαν τη δημόσια τηλεόραση μόρφωμα και τερατούργημα, εκτίμησαν ότι επιβάλλεται η επιτροπή να καλέσει αυτά τα πρόσωπα ενώ η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσε και το ζήτημα μετάδοσης της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ και έκανε λόγο για «πρωθυπουργική παρέμβαση να λογοκριθεί η μετάδοση της συνέντευξης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ» κάτι που όπως είπε « συνιστά πράξη εκτροπής».

« Εμείς στη ΝΔ δεν συμφωνούμε και δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει σύγκλιση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα , γιατί μόνο πολιτικά παιχνίδια θέλουν να επαναλάβουν κάποιοι σε αυτή την επιτροπή» ήταν η απάντηση του γραμματέας της κ.ο. της ΝΔ Θανάσης Μπούρας ενώ από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας αντιπρότεινε αντί για τους κ.κ. Μακρυδημήτρη και Μορώνη να κληθεί για ενημέρωση της κοινοβουλευτικής επιτροπής ο αρμόδιος Υπουργός
Πηγή: skai.gr