Βόμβα Βενιζέλου: Αγωνίστηκα να αποτρέψω το φλερτ με το ΔΝΤ το 2009

Σκληρή απάντησή στις αποδοκιμασίες που δέχθηκε τη Δευτέρα στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου  έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του για τα 40 χρόνια ίδρυσης του κόμματος στο Ζάππειο. Την «παράσταση»  όμως έκλεψε αποστροφή του λόγου του για τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου έναντι του ΔΝΤ το 2009...

«Δεν με αφορούν προσωπικά όσα έγιναν στο Ζάππειο (...) Ανέχτηκα αυτά τα φαινόμενα ξεπερνώντας τα όρια της προσωπικής μου αντοχής. Ήμουν φιλοξενούμενος και μετείχα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι έπρεπε να το σεβαστούν, μετείχα ως πρόεδρος ΠΑΣΟΚ για να δώσω δείγμα ευγένειας ενότητας συσπείρωσης και συστράτευσης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος. 

Σημείωσε μάλιστα ότι χάθηκαν αυτά που είπε «μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία και δεν έχουν καμία σχέση με την παράταξη.»

Εξαπολύοντας μάλιστα δριμεία επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, παρατήρησε ότι «θα μπορούσαμε να πάμε σε εκλογές το 2010 πριν το μνημόνιο, πριν τις περιφερειακές εκλογές, ή ακόμα και πριν τον Νοέμβριο του 2011. Αγωνίστηκα να αποτρέψω το φλερτ με το ΔΝΤ το 2009». 

Δεν είμαι αρχηγός ενός ιδιόκτητου μικρού κόμματος είπε, πρότασή μας, πρόσθεσε εμφατικά, είναι η συνεργασία των προοδευτικών, υπεύθυνων δυνάμεων, ενώ επανέλαβε πως «επειδή όλοι μιλάνε για πόλους (...) η δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι συμπλήρωμα κανενός, είναι ο τρίτος πόλος, είναι η λύση που εγγυάται την ασφαλή πορεία του τόπου».

Απευθύνοντας κάλεσμα ενότητας, είπε με νόημα: «προχωράμε όλοι μαζί χωρίς όρους, χωρίς αποκλεισμούς, όσοι πραγματικά ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ πίσω από το παραβάν. Θέτω μόνο έναν όρο. Να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ μέσα από το παραβάν», σημειώνοντας ότι «δεν κάνω καριέρα, επιτελώ καθήκον» προσθέτοντας ότι το επιτελεί «για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

Απευθύνοντας δε, έμμεση προειδοποίηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι για «όσους έφυγαν από το κόμμα, του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ», ενώ υπογράμμισε και πως πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησαν και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ και άλλα σχήματα, προέρχονται από συγκεκριμένο χώρο του κινήματος.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για την παρουσία του και τον ουσιαστικό χαιρετισμό, που, όπως είπε, αποτελεί συμβολή στο διάλογο του κόμματος, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου, δηλώνοντας όμως βέβαιος πως «είναι ψυχικά εδώ σήμερα μαζί μας». 

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ κλονισμένο, χτυπημένο ακρωτηριασμένο, αλλά όρθιο στηρίζοντας το έθνος και την κοινωνία. Είναι εδώ ενωμένο το ΠΑΣΟΚ της ευθύνης» σημείωσε.

Σφοδρή επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει εξαπέλυσε νωρίτερα ο Κώστας Σημίτης στο χαιρετισμό του. 

«Τα προχθεσινά επεισόδια που συνέβησαν εδώ δείχνουν ότι κάποιοι επιμένουν σε πρακτικές του παρελθόντος, που δεν είναι εφικτές με τα δεδομένα του σήμερα... επικρατεί ομίχλη με το τι θέλουν να κάνουν (...) όχι σε κλακαδόρους και κλάκες του συρμού» ανέφερε χαρακτηριστικά με αφορμή τη φραστική επίθεση που δέχθηκε τη Δευτέρα ο κ. Βενιζέλος. 
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ