Κουβέλης για ΠτΔ: Δε λες ναι ή όχι αν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο

Απάντηση στους βουλευτές και τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που του ζητούσαν να πάρει θέση σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του για την Προεδρία της Δημοκρατίας έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.

Δεν είναι θέση συντρόφισσες και σύντροφοι να βγαίνεις και να λες αποδέχομαι ή δεν αποδέχομαι, όταν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, διότι κινδυνεύεις να σε χαρακτηρίσουν ψώνιο, δήλωσε στη δευτερολογία ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής της παράταξης ο κ. Κουβέλης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι είναι ζήτημα ευρύτερων συναινέσεων που θα κριθεί την κατάλληλη χρονική στιγμή, η οποία δεν είναι τώρα.

Εν τω μεταξύ, με κείμενο που κατέθεσαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, βουλευτές και μέλη της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν να υπάρξει απόφαση ότι το κόμμα και ο πρόεδρος του δε θα εμπλακούν στη διαδικασία εκλογής ΠτΔ με πρόταση των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Ζητούν ακόμα από το κόμμα να συμβάλει στην προσπάθεια διαμόρφωσης προοδευτικής κυβερνητικής πλειοψηφίας, ώστε να ανατραπούν οι συντηρητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή, παρά τις προτάσεις της μειοψηφίας για μετάθεση του συνεδρίου, φαίνεται πως προκρίνεται η πρόταση για πραγματοποίηση συνεδρίου στις 2 Οκτωβρίου. Το τελικό αποτέλεσμα θα βγει τις επόμενες ημέρες, μετά από ονομαστική ψηφοφορία.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος