Σαμαράς: «Πιστεύω» πως θα πιάσουμε τους 180 για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Την εκτίμηση πως δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές καθώς η κυβέρνηση φαίνεται να πιάνει το όριο των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Συγκεκριμένα, σε συνομιλία που είχε ο κ. Σαμαράς το μεσημέρι με βουλευτές στο εντευκτήριο της Βουλής ρωτήθηκε αν θα συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και απάντησε επί λέξη: «εγώ έτσι πιστεύω».

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είναι προγραμματισμένη για τον Μάρτιο, οπότε λήγει η θητεία του Κάρολου Παπούλια.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας που «πηγάζει από δεδομένα», υπογραμμίζοντας την καλή πορεία της οικονομίας και του τουρισμού, αλλά και τη σταθερότητα στη χώρα.

«Δεν το λέω τυχαία και θέλω να το ξέρει ο ελληνικός λαός», προσέθεσε ο κ. Σαμαράς.

Τόνισε μάλιστα πως «η δημοκρατία μας έχει πολύ βαθιές ρίζες, ποτισμένες με τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού, και κάθε μέρα δυναμώνει».

«Σε περίοδο κρίσης, η φλόγα της ελευθερίας και των δημοκρατικών θεσμών πρέπει να κυριαρχεί», δήλωσε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, που έγινε στη Βουλή.

Παρόντες ήταν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πλην του Πάνου Καμμένου, ενώ απουσίαζε και η Χρυσή Αυγή.

Η δήλωση του κ. Παπούλια έρχεται μία ημέρα μετά το σχόλιό του πως η δημοκρατία υποχώρησε κατά τα χρόνια της κρίσης, το οποίο προκάλεσε την αιχμηρή αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη.

«Υποθέτω ότι ο Πρόεδρος [της Δημοκρατίας] εννοεί ότι υποχωρούμε στην αντίληψή μας για το τι είναι Δημοκρατία», σχολίασε η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

«Έχουμε φτάσει στο σημείο να ταυτίζουν ορισμένοι το μνημόνιο με τη Χούντα», συμπλήρωσε.

«Χούντα δεν είναι να σου κόβουν το μισθό και τη σύνταξη, χούντα είναι να μην έχεις ελευθερία, να έχει καταργηθεί το κοινοβούλιο, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες, ξερονήσια, απαγόρευση συναθροίσεων, απεργιών, διαδηλώσεων, και επειδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα θα παραστεί στα κτήρια του πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ [...] να καταλάβουμε επιτέλους όλοι ότι είναι άλλο πράγμα να κινδυνεύει μια χώρα από χρεοκοπία και να λαμβάνει μέτρα και άλλο πράγμα η Χούντα, διότι τότε δικαιολογούνται τα φαινόμενα της Χ.Α», σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ