ΣΥΡΙΖΑ για μικρή ΔΕΗ: Βλέπουν «πολιτικές εξελίξεις» και πριν την εκλογή ΠτΔ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο «πολιτικών εξελίξεων» και πριν την έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας βλέπουν κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την προσπάθεια δημοψηφίσματος για «μικρή ΔΕΗ».
  
Αυτό, σε γενικές γραμμές, θα είναι και το πλαίσιο της τοποθέτησης που αναμένεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας στην Βουλή την Τετάρτη κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τη συγκέντρωση 120 υπογραφών, έπειτα από τις επαφές που είχαν τις τελευταίες ώρες με ανεξάρτητους βουλευτές, τους ΑΝΕΛ, ενώ θεωρούν ως θετική τη στάση της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ, παρά τις διαφορετικές θέσεις του Περισσού.

Κομματικές πηγές σημειώνουν ότι, σε μεγάλο βαθμό, οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα στηρίξουν το αίτημα για δημοψήφισμα, ενώ οι περισσότεροι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, επίσης, θα έχουν θετική στάση, ωστόσο αναμένουν την συνολική τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη το απόγευμα.

Αν και οι διαδικασίες και η συγκέντρωση των 120 υπογραφών, παρά την αισιοδοξία, ούτε δεδομένη θεωρείται, αλλά ούτε και αδύνατη, το νέο στοιχείο που προκαλεί περαιτέρω ικανοποίηση στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι σε πολιτικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να κινητοποιήσει ευρύτερες δυνάμεις, και -όπως αναφέρουν στελέχη του- «να πάρει και την κοινωνία με το μέρος του», κάτι που θεωρείται επένδυση για τις επόμενες κινήσεις.

Οι ίδιοι παράγοντες εκτιμούν ότι η κυβέρνηση «αιφνιδιάστηκε πλήρως και από την επιτυχία του πολιτικού σχεδιασμού και από την ανταπόκριση που είχε η πρωτοβουλία του κόμματος στην κοινωνία» και επιμένουν ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν σε οριακή πολιτική κατάσταση το επόμενο διάστημα, καθώς «χάνουν και τα τελευταία ερείσματά τους στην κοινωνία», ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει ρήγμα στην κυβερνητική συνοχή.
Πηγή: skai.gr