Ρήγας: Οι διορθωτικές αλλαγές καθορίζονται από την Κυβέρνηση και αυτόνομα από τους υπουργούς

Για εικόνα Βαβέλ που δημιουργείται στην κυβέρνηση από τις τοποθετήσεις υπουργών όπως οι κύριοι Λοβέρδος και Κουκουλόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.

«Οι όποιες διορθωτικές αλλαγές απαιτούνται καθορίζονται συνολικά από την Κυβέρνηση και όχι με αυτόνομο τρόπο από κάθε υπουργό με στόχο την εκλογική του περιφέρεια», είπε ο κ Ρήγας.

«Ορισμένα μάλιστα από αυτά τα μέτρα είπε ο κ. Ρήγας, είναι και προαπαιτούμενα. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χρησιποιησε σκληρή γλώσσα για τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, λέγοντας ότι δημιουργείται μια νέα αναταραχή στα πανεπιστήμια ως συνεχεία στην προηγούμενης και έχουν ευθύνη αυτοί που την δημιουργούν και την ενισχύουν.

Σήμερα πάντως ένα ακόμη κυβερνητικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έθεσε θέμα επανεξέτασης της πολιτικής της Κυβέρνησης.

«Είναι αναγκαίο να επανεξετάσουμε όλες τις αρνητικές πλευρές των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει» δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου στον απόηχο των τοποθετήσεων Λοβερδου - Κουκουλοπουλου για επαναδιαπραγμάτευση μνημονιακών υποχρεώσεων.

Ο κ. Κεγκέρογλου μιλώντας στο Μega, είπε επίσης ότι θα πρέπει να δούμε και το θέμα της αξιολόγησης των δημόσιων Υπάλληλων που προκαλεί αντιδράσεις από την ΑΔΕΔΥ.

«Οπωσδήποτε υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά ο στόχος είναι κοινός και δεν αλλάζει» δήλωσε από την πλευρά της η Κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βουλτεψη.

«Επειδή είναι καινούργιοι Υπουργοί έχουν δικαίωμα να πουν τη γνώμη τους για να γίνει κάτι καλύτερο», πρόσθεσε η κα. Βούλτεψη.

Αναστολές σε διάφορα θέματα όπως η διαθεσιμότητα θα ζορίσουν τη διαπραγμάτευση με την τρόικα για τους φόρους, είχε χθες στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στέλνοντας μήνυμα σε υπουργούς.

Πάντως, διαβεβαιώσεις για την πίστη τήρηση του προγράμματος αλλά και απαντήσεις για τις καθυστερήσεις σε ορισμένα από τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις του Ιουνίου και Ιουλίου θα δώσει σήμερα στους εταίρους δανειστές ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στο πρώτο τετ α τετ με τους ομόλογους του στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο.
Πηγή: skai.gr