Κλείσιμο

Κόντρα για τον Ξηρό στη Βουλή – Κωνσταντοπούλου: Τρομοκρατία ασκεί η κυβέρνηση

Οξύτατη αντιπαράθεση προκάλεσε στην επιτροπή δημόσιας διοίκησης, η υπόθεση του Σάββα Ξηρού και η κριτική που άσκησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος και της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης περί των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία και με αφορμή τους βουλευτές κ. Κουράκου και Κατριβάνου, να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε σε υψηλούς τόνους ανταποδίδοντας τις κατηγορίες και υποστηρίζοντας ότι τρομοκρατία ασκεί η κυβέρνηση. Αφορμή της έντασης στάθηκε η προτροπή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου να διαχωρίσει τη θέση του ο ΣΥΡΙΖΑ «από βουλευτές που καταθέτουν σε ανοικτές δίκες υπερασπιζόμενοι τους καταδικασθέντες για τρομοκρατία» όπως είπε.

« Πρέπει να υπάρξει πολιτική καταδίκη ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε δολοφόνους. Δεν είναι δυνατόν με την ανοχή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να περνά στην κοινωνία η αντίληψη ότι η πολιτεία δεν τους συμπεριφέρεται με επιείκεια όταν αυτοί δολοφονούσαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κρατήσει αποστάσεις και να καταδείξει ότι καταδικάζει» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

«Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο κύριος Τριαντάφυλλος» ήταν η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να χάσει την ψυχραιμία του ενώ δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει πολύ καλά που τοποθετείται. Δεν συγχαίρει την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τις καταδίκες που βάλουν κατά της ζωής. Η τακτική ρίχνω λάδι στη φωτιά και στοχοποιώ κοινωνικούς πολιτικούς χώρους έχει οδηγήσει να φτάνει η κυβέρνηση να αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν αθωωθεί 5 φορές και να τους λένε τρομοκράτες».

Μάλιστα, η υπενθύμιση του κ. Τριαντάφυλλου ότι ο λόγος γίνεται για το Σάββα Ξηρό οδήγησε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για προβοκατόρικη λογική και πρόσθεσε «Βγήκε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τον κρατούμενο που αναφέρεστε και λέει ότι παραβιάζεται η ευρωπαϊκή σύμβαση με τις συνθήκες κράτησης του».

Το κλίμα πυροδότησε ακόμη περισσότερο και ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, που συμφωνώντας με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «θέλουνε τους τρομοκράτες συμμάχους τους και είναι υπερασπιστές τους. Είναι ντροπή…» είπε και προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης με τη κ. Κωνσατντοπούλου. Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που ακολούθησε:

- ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τη μεγαλύτερη τρομοκρατία στον ελληνικό λαό την ασκεί η κυβέρνηση. Αυτή η εμπρηστική δήλωση είναι απαράδεκτη, είναι ηθελημένα προβοκατόρικη. Εμείς ούτε στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα υποχωρήσουμε ούτε θα χάσουμε την πυξίδα μας. Σε αυτή την χώρα κουκούλες δεν φόρεσε ποτέ η Αριστερά. Αλλού αυτές οι αναφορές σε αυτούς που συμπράττετε.
- ΒΑΣΙΛΗΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: Υψηλάντης: Είναι εμφυλοπολεμικές τακτικές αυτές που θέλει να επαναφέρει η κυρία Κωνσταντοπούλου. Τα θύματα της τρομοκρατίας δεν μπορούν να μιλήσουν…
- ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σας όρισαν εσάς εκπρόσωπο τους; Αυτό το λαϊκισμό οι συνήγοροι των θυμάτων δεν τον είχαν ποτέ.
- ΒΑΣΙΛΗΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: Εσείς λαϊκίζετε…
- ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς φέρατε την χώρα σε αυτή την κατάσταση…
- ΒΑΣΙΛΗΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: Μέχρι εκεί φτάνει το ηθικό πολιτισμικό σας δίκαιο…

«Δεν θα είχα αντίρρηση να βγει από τη φυλακή και βιαστής με 93% αναπηρία όσο κι αν αυτό το έγκλημα μού είναι απεχθές» τόνισε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ η Βασιλική Κατριβάνου, υπερασπιζόμενη την απόφασή της να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού. 
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ