Τους γερμανούς ευρω-σκεπτικιστές δέχτηκε στην ευρω-ομάδα του ο Κάμερον

Νέες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει η ένταση στις σχέσεις μεταξύ του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, αφότου η παράταξη του κ. Κάμερον στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δέχτηκε στις τάξεις της το ευρω-σκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Η εισχώρηση του AfD στο ευρω-μπλοκ των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών έγινε με «καθαρή πλειοψηφία», όπως ανακοινώθηκε σήμερα Πέμπτη.

Οι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές σχηματίστηκαν με πρωτοβουλία του κ. Κάμερον το 2009, αφότου αποφάσισε να βγάλει τους βρετανούς συντηρητικούς από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), στο οποίο ανήκουν οι Χριστιανοδημοκράτες της κ. Μέρκελ.

Με την προσθήκη των επτά εδρών του AfD, οι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές διαθέτουν πλέον 62 θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, γινόμενοι η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στην Ευρωβουλή, πίσω από το ΕΛΚ και τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες.

Η αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Κάμερον και της κ. Μέρκελ πηγάζει από την άρνηση του βρετανού πρωθυπουργού να δεχτεί τον υποψήφιο του ΕΛΚ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Λονδίνο θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου υπερβολικά φεντεραλιστή, τη στιγμή που ο ευρω-σκεπτικισμός κερδίζει έδαφος στις κάλπες.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ