Πάγκαλος: «Mαζί τα τρώμε αβέρτα» είναι τo σωστό, όχι «μαζί τα φάγαμε»

Την περίφημη φράση του, «μαζί τα φάγαμε»... τροποποίησε την Τρίτη ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

«Το 'μαζί τα φάγαμε' είναι τελείως λάθος. Αν το ξανάγραφα και το ξαναέλεγα θα ήταν 'μαζί τα τρώμε'» δήλωσε ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος μιλώντας την Τρίτη στον Βήμα 99,5. Και πρόσθεσε: «Βεβαίως τα τρώμε ακόμα, αβέρτα!».

Για τον νέο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη είπε ότι είναι «αξιοσημείωτη επιλογή τεχνοκράτη, με μεγάλη κυβερνητική πείρα και διεθνές κύρος, αξιολογότατος και με ικανότητα να κυκλοφορήσει σε διεθνείς χώρους».

Όσον αφορά τον ανασχηματισμό, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι «έχω διαπιστώσει δύο προσεγγίσεις. Η μία είναι καθαρά εκλογική, με ένα ορίζοντα που συντομεύει λόγω αυτής της εκδήλωσης και θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς θα κάνει μεν την προσπάθεια να βρει 180 έδρες και να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά αντιμετωπίζει πλέον πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να μην τις έχει και επομένως να αναγκαστεί σε έξι μήνες να πάει σε εκλογές. Η δεύτερη είναι η δέσμευση της χώρας σε μια σειρά από υποχρεώσεις διεθνούς χαρακτήρα».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «ο κ. Βενιζέλος έχει κι αυτός το ίδιο καθήκον, να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στο ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι σε δεινή θέση το ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα κόμμα που βγήκε και είπε ότι κέρδισε στις εκλογές, διότι οι δημοσκοπήσεις το έδειχναν στο 4% και πήρε 8%, ενώ θυμάστε στις προηγούμενες εκλογές πόσο είχε πάρει. Πέραν αυτών, και οι δύο – λιγότερο ο κ. Σαμαράς και περισσότερο ο κ. Βενιζέλος, επειδή είναι μικρότερο κόμμα – έχουν πρόβλημα ενότητας της παράταξης, οχλήσεις και στο βαθμό που υφίστανται, πρέπει να ικανοποιήσουν και προσωπικές φιλοδοξίες για να απαντήσουν σ’ αυτές τις οχλήσεις. Δεν μπορείς ποτέ να το εξασφαλίσεις, όμως, με τέτοιους χειρισμούς, διότι δεν μπορείς να ξέρεις ποιος είναι πιο ευλύγιστος, πιο σοβαρός και παράλληλα να δίνει και ένα μήνυμα προς τους άλλους να τα βρει κάπου στη μέση.»
Πηγή: skai.gr