Κλείσιμο

Πληροφορίες: Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ανακοινώνεται το νέο κυβερνητικό σχήμα

Ο Νίκος Δένδιας προβάλλει ως επικρατέστερος αντικαταστατής του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για τον ανασχηματισμό, ο οποίος τοποθετείται για το απόγευμα της Δευτέρας. Ο πρωθυπουργός θέλει να καταδείξει ότι η χώρα εισέρχεται σε νέα περίοδο με έναν υπουργό που θα έχει περισσότερο πολιτικό, και όχι τεχνοκρατικό προφίλ.

Ο ανασχηματισμός «κλειδώνει» οριστικά την Κυριακή, και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο υπουργικό σχήμα.

Από τα ονόματα που φέρονται να μπαίνουν στα σίγουρα στη νέα κυβέρνηση είναι του Άρη Σπηλιωτόπουλου, πιθανώς στο υπουργείο Υγείας, και του Ανδρέα Λοβέρδου στο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη οι κύριοι Γιάννης Μανιάτης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραμένουν στις θέσεις τους στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Μεταφορών αντίστοιχα, ενώ δύο από τα πρόσωπα που μπαίνουν στην κυβέρνηση, φέρονται να είναι οι κύριοι Κουκουλόπουλος και Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ.

Στην κυβέρνηση παραμένει και η Φώφη Γεννηματά, ενώ η Εύη Χριστοφιλοπούλου, πιθανότατα θα μετακινηθεί στο υπουργείο Παιδείας, στη θέση του υφυπουργού Συμεών Κεδίκογλου.

Εξάλλου, μέσα Ιουλίου θα «κλειδώσει» και το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τη Μαρία Δαμανάκη ως επίτροπος της Κομισιόν.
Πηγή: skai.gr