Στις Βρυξέλλες για το νέο πρόεδρο της Κομισιόν ο Τσίπρας

Επίσκεψη στις Βρυξέλλες, με την αρμοδιότητα του επικεφαλής του κόμματος της Αριστεράς στις ευρωεκλογές, πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας προκείμενου, σύμφωνα με πληροφορίες, να συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις για την εκλογή του νέου προέδρου της Κομισιόν.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει υποστηρίξει τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας την περασμένη εβδομάδα πως πρόεδρος της Επιτροπής πρέπει να γίνει ο επικεφαλής του κόμματος που ήρθε πρώτο στις ευρωεκλογές και τη στήριξή του αυτή αναμένεται να επαναλάβει και στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες. Σημειώνεται ότι κατηγορηματικά κατά της υποψηφιότητας Γιούνκερ έχει ταχθεί ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντήσει τους ανθυποψηφίους του Μάρτιν Σουλτς (Σοσιαλιστές), Γκι Φερχόφσταντ (Φιλελεύθεροι) και Σκα Κέλερ (Πράσινοι), ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για συνάντησή του με τον κ. Γιούνκερ. Οι συναντήσεις θα γίνουν στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στο πλαίσιο του ταξιδιού του ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΚΕΑ Πιερ Λοράν, την πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL Γκάμπι Τσίμερ, τον επικεφαλής των Pοdemos – Πάμπλο Ιγκλέσιας και τον πρόεδρο του SEL Νίκι Βέντολα.


Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, Αντώνης Αντζολέτος