Σαμαράς: Στη Δημοκρατία κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία

«Στη Δημοκρατία κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία» που «αναδείχτηκε από το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών», διεμήνυσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εθνικές εκλογές λόγω του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.

Ο κ. Τσίπρας «απέκτησε τη χειρότερη αλαζονεία της εξουσίας χωρίς καν να αποκτήσει την εξουσία», και έδειξε το «χειρότερό του πρόσωπο», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Στο οικονομικό μέτωπο, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη υλοποίησης μεταρρυθμίσεων αλλά και την αισιοδοξία του πως η οικονομία βρίσκεται πλέον στην τροχιά επιστροφής στην ανάκαμψη.

Ο κ. Σαμαράς στάθηκε στην ανάγκη μείωσης των φόρων, τονίζοντας πως από το φθινόπωρο θα υπάρχει συγκεκριμένος οδικός χάρτης για αυτό τον σκοπό.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς στην ανάγκη να αποκατασταθούν μία σειρά «από αδικίες που έγιναν». Τόνισε πως από 1η Ιουνίου θα προσφέρεται πλήρης νοσοκομειακή περίθαλψη στους ανασφάλιστους.

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός θα αποκτήσει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο και θα λειτουργεί με μία «πραγματικά διευκολυντική νοοτροπία απέναντι στους ανθρώπους που αληθινά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα βάρη», δήλωση που μπορεί να ερμηνευτεί ως προαναγγελία χαλάρωσης των όρων για τους οφειλέτες του Δημοσίου.

Την ίδια στιγμή όμως, υπογράμμισε πως ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός θα πρέπει να είναι «άτεγκτος» απέναντι στους φοροφυγάδες.

Στρέφοντας το βλέμμα στις προοπτικές της οικονομίας, ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε πως το 2014 θα είναι έτος επιστροφής στην ανάπτυξη, πρώτο βήμα για «μακροχρόνια ανάπτυξη από την επόμενη χρονιά και για όλες τις επόμενες».

Σημείωσε πως για το 2015 διεθνείς οίκοι προβλέπουν πως η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,9%, ενώ έως το 2020 η ανεργία θα έχει πέσει κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επισήμανε πως οι επενδύσεις είναι κινητήρια δύναμη για την οικονομία, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «το κλίμα και η ψυχολογία αλλάζουν». Προειδοποίησε όμως πως επιτυχίες όπως η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος πρέπει να «περιφρουρηθούν».

«Δεν θα αφήσουμε την πατρίδα μας να ξαναβρεθεί στην κρίση από την οποία βγήκε χάρη στις θυσίες και ωριμότητα ελληνικού λαού» κατέληξε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ