Βενιζέλος: Η σταθερότητα της κυβέρνησης κρίνεται από τις επιδόσεις της Ελιάς

Μήνυμα πως η σταθερότητα της κυβέρνησης θα κριθεί από τις εκλογικές επιδόσεις της Ελιάς, μέσα στην οποία μάχεται το ΠΑΣΟΚ, στέλνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επαναβεβαιώνει πως δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι τον εκφράζουν οι στίχοι του Τίτου Πατρίκιου «όχι από τώρα, είναι πολύ νωρίς για μία γεροντική σοφία».

Παράλληλα, εκφράζει την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες διευκρινίσεις Παπανδρέου σχετικά με τη σχέση που διατηρεί ο πρώην πρωθυπουργός με το ΠΑΣΟΚ.

Στρέφοντας το βλέμμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι οι αντιμνημονιακοί έχασαν πλέον «το πολιτικό τους ψωμί».

Εξηγώντας τις αναφορές του για παρασιτική λειτουργία της ΔΗΜΑΡ σε βάρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «πρέπει όχι να παίζουμε κλεφτοπόλεμο, αλλά να συναγωνιστούμε και να συμπράξουμε, εφόσον πιστεύουμε στις ίδιες αρχές. Αρκεί όλα αυτά να είναι καθαρά [...] Να μη φλερτάρουμε με την ανευθυνότητα, τη δημαγωγία και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και των ακροδεξιών εθνικιστών συμμάχων του».

Επίσης επισημαίνει ότι η χώρα μπορεί να απαλλαγεί από την τρόικα, προτείνοντας, μετά και την επιτυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές, την ομολογιακή άντληση των 25 δισ. που οφείλει η Ελλάδα στο ΔΝΤ, προκειμένου να μην συντρέχει λόγος ύπαρξης της τρόικας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ