Ο Παναγιώταρος προμήθευε - παράτυπα - με αγαθά προσωπικής υγιεινής τους Γιατρούς του Κόσμου

Προμηθευτής των Γιατρών του Κόσμου είναι ο βουλευτής της Χρυσης Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, την ώρα που μέλη της Χρυσής Αυγής επιτίθενται στα γραφεία της ανθρωπιστικής οργάνωσης στο Πέραμα...

Σύμφωνα με την καταγγελία και τα σχετικά τιμολόγια που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου «βουλευτής επιχειρηματίας (Ηλίας Παναγιώταρος) είναι προμηθευτής της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου. Αυτό δείχνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι και μπίζνες. Καταθέτω δύο τιμολόγια του επιχειρηματία προς τους Γιατρούς του Κόσμου. Τα τιμολόγια ήδη στάλθηκαν στο ΣΔΟΕ και διαβιβάστηκαν στην εισαγγελία. Είναι η αποτύπωση του φαρισαϊσμού του μορφώματος αυτού» δήλωσε ο υφυπουργός.

Σύμφωνα με τα τιμολόγια που κατατέθηκαν στα πρακτικά της Βουλής, οι «Γιατροί του Κόσμου» προμηθεύτηκαν αναλώσιμα αγαθά προσωπικής υγιεινής (οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, σαπούνια, μαντήλια αντισηπτικά, αφρόλουτρα) από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής κόστους περίπου 25.000 ευρώ (24.960 ευρώ) ενώ την ίδια ώρα η εταιρία του χρυσαυγίτη βουλευτή δεν είχε δικαίωμα να διακινεί τέτοια είδη που περιγράφονται στο τιμολόγιο.

Ειδικότερα σε εμπιστευτικό έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας γίνεται λόγος και για οικονομική παρατυπία και αναφέρεται ότι «από τον έλεγχο που διενήργησε ανεξάρτητη εταιρία ορκωτών λογιστών, προέκυψε ότι τα είδη που αναφέρονται στο τιμολόγιο δεν συνάδουν με την δραστηριότητα του συγκεκριμένου προμηθευτή όπως αυτή απεικονίζεται στη σφραγίδα του τιμολογίου με τα στοιχεία του. Επιπλέον, κατά τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών δεν τεκμηριώθηκε από τον φορέα η τήρηση των αρχών της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και του εύλογου κόστους κατά την επιλογή του προμηθευτή, ούτε παρουσιάστηκαν πρόσθετα στοιχεία που να τεκμηριώνουν τη συσχέτιση του τιμολογίου με την κύρια δραστηριότητα του προμηθευτή.»

Αίσθηση δε, προκαλεί το γεγονός ότι η εν λόγο προμήθεια έγινε στο πλαίσιο σχεδίου που
 υλοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων

Σημειώνεται ότι η εταιρία του Ηλία Παναγιώταρου που εμπορεύεται ρούχα και στρατιωτικά ήδη, δεν είχε δικαίωμα να διακινεί τέτοια είδη που περιγράφονται στο τιμολόγιο.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου