Όλα ανοιχτά για παραμονή ή μη στην κυβέρνηση από Μάξιμο Χαρακόπουλο

Κλειστά τα χαρτιά του για παραμονή ή μη στην κυβέρνηση άφησε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, δεδομένων των επιφυλάξεών του αναφορικά με τη συμφωνία Αθήνας-τρόικα για το γάλα.

«Αναμένω τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου της συμφωνίας για το γάλα, το οποίο αρχικώς επρόκειτο να ανακοινωθεί μέχρι και την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να τοποθετηθώ με τη δέουσα υπευθυνότητα», σχολίασε λιτά, με γραπτή του δήλωση, ο κ. Χαρακόπουλος, στον απόηχο της συνάντησής του με το γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Αθανάσιο Μπαλτάκο.

Το πολυνομοσχέδιο που θα περιέχει τα συμφωνηθέντα με την τριμερή αναμένεται να κατατεθεί την Τετάρτη ή την Πέμπτη και θα έχει τρεις διακριτές ενότητες, χωρίς να είναι όμως γνωστό αν θα πρόκειται για περιλαμβάνει ξεχωριστά άρθρα.

Μία ενότητα θα αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μία τα τραπεζικά, και μία τα φορολογικά.

Σκληρό μήνυμα προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης οι οποίοι αντιτίθενται στη συμφωνία με την τρόικα για το γάλα έστειλε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά το πέρας της διήμερης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μήνυμα πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για το γάλα έστειλε την Παρασκευή, μέσω του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, προσθέτοντας πως και άλλοι συμπολιτευόμενοι βουλευτές συμφωνούν με τη θέση του.

Ερωτηθείς για το αν με τη στάση των διαφωνούντων βουλευτών υπάρχει κίνδυνος απώλειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην ψήφιση του κρίσιμου νομοσχεδίου με τη συμφωνία με την τρόικα, ο κ. Μωραΐτης έριξε το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση, απαντώντας πως τέτοιο ζήτημα υπάρχει μόνο αν ολόκληρη η «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ κατατεθεί ως ένα άρθρο.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ