Κλείσιμο

Με διακριτές ενότητες και ως 1η Απριλίου ψηφίζεται το ν/σ με τη συμφωνία με τρόικα

Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, με τη μορφή του κατεπείγοντος, το πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τη συμφωνία με την τρόικα, όπως αποσαφηνίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με αντιπροσωπεία στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Το πολυνομοσχέδιο θα έχει τρεις διακριτές ενότητες, τα διαρθρωτικά, τα τραπεζικά και τα φορολογικά.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου έως την 1η Απριλίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί και η άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. (ECOFIN) στην Αθήνα.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν μεν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν τους δόθηκε κείμενο με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, αλλά εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους πως δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή λόγω του ζητήματος του γάλακτος.

Εν τω μεταξύ, σκληρό μήνυμα προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης οι οποίοι αντιτίθενται στη συμφωνία με την τρόικα για το γάλα έστειλε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά το πέρας της διήμερης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι κρίμα όταν η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της να υπάρχουν τέτοιες παραφωνίες».

«Το θεωρώ άδικο και στενόχωρο για τον κόσμο να υπάρχουν τέτοιες παραφωνίες. Προχωράμε. Όλα θα γίνουν κανονικά, όπως πρέπει», συμπλήρωσε. Εμείς προχωράμε κανονικά», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης, Newsdesk ΣΚΑΪ