ΣΥΡΙΖΑ: Η συμφωνία με τρόικα αποκαλύπτει την κυβερνητική επικοινωνιακή φούσκα

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της συμφωνίας που επετεύχθη με την τρόικα εξαπέλυσε την Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «αποκάλυψη του μεγέθους της επικοινωνιακής φούσκας» της κυβέρνησης, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί η «συντριβή στις επερχόμενες εκλογές».

Αναφερόμενη στο κοινωνικό μέρισμα, η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει πως το ποσοστό του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα επιστραφεί στην κοινωνία είναι πολύ μικρότερο από το συμφωνηθέν 70%, ενώ παράλληλα κατηγορεί εκ νέου την κυβέρνηση πως προετοιμάζει «μνημονιακά μέτρα» μετά τις εκλογές του Μαΐου.

Σχετικά με τη διάθεση 1 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, η Κουμουνδούρου σχολιάζει πως αυτό έπρεπε να έχει γίνει ήδη από το 2013, αστοχία που προκάλεσε «ύφεση και ασφυξία στην αγορά».

«Αυτό που τα παραπάνω καταδεικνύουν δεν είναι το 'τέλος του μνημονίου', αλλά μια συμπαιγνία τρόικας και κυβέρνησης εις βάρος του ελληνικού λαού με στόχο την αποφυγή της συντριβής στις επερχόμενες εκλογές», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ