Η αντιπολίτευση για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – τρόικας

«Κόκκινες κορδέλες συσκευασίας της ουσιαστικής συμφωνίας της με την τρόικα» χαρακτηρίζει τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης για τα εργασιακά ο υπεύθυνος εργασίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης κάνει λόγο «για θρασύτατες και αποικιακού τύπου απαιτήσεις της τρόικας για ακόμα μεγαλύτερη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, που θα αυξήσει περισσότερο την ανεργία και για μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που αποτελεί δώρο σε ορισμένες μόνο πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και κατάκαρδη μαχαιριά στην κοινωνική ασφάλιση.»

«Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν με τους αγώνες και την ψήφο του λαού – και οι ευρωεκλογές μπορούν να ανοίξουν το δρόμο – πριν μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της θα είναι είτε άνεργοι, είτε εργαζόμενοι – σύγχρονοι σκλάβοι, είτε πάμφτωχοι συνταξιούχοι» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικα και τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της. Η χώρα δεν αντέχει άλλα μέτρα και επιβαρύνσεις που θα διαλύσουν οριστικά τη κοινωνική συνοχή» καταλήγει η Αγίου Κωνσταντίνου.

«Μετά την κατάρρευση του success story γκρεμίστηκε και ο μύθος του πρωτογενούς πλεονάσματος, με τη συγκυβέρνηση να επιστρέφει στην προσφιλή της τακτική, της επιβολής νέων σκληρών μνημονιακών μέτρων» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς.
Πηγή: skai.gr