Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της ΧΑ Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος - "Δεν γνώριζα" (upd)

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Λάρισας της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Την απόφασή του ανακοίνωσε με σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στην οποία δηλώνει άγνοια για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, έτσι όπως αποκαλύφθηκε από τη δικαστική έρευνα.

Στην επιστολή του ο κ. Αλεξόπουλος παίρνει αποστάσεις από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας ότι «στην απόφαση μου αυτή κατέληξα μετά από σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική, την οποία ασφαλώς δεν γνώριζα και μάλιστα λυπάμαι γιατί δεν ενήργησα νωρίτερα και δεν διαφοροποίησα τη στάση μου όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική και κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα και μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές.»

«Στη σημερινή μου δήλωση θα ήθελα να είχα προβεί νωρίτερα, αλλά δεν το έκανα για λόγους που επιφυλάσσομαι να αναφέρω στο μέλλον. Το αποφάσισα όμως γιατί δεν μου επιτρέπει πλέον η συνείδηση μου να συνδέω τις πατριωτικές και εθνικιστικές μου ιδέες με τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές» προσθέτει. 

Η κίνηση ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή έρχεται την ώρα που η Βουλή αποφασίζει την άρση ασυλίας του συνόλου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και ο κ. Αλεξόπουλος ανήκει στους βουλευτές εκείνους για τους οποίους οι ανακριτικές αρχές έχουν ζητήσει την άρση της ασυλία του για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπόθεση του κ. Χρυσοβαλάντη Αλεξόπολου θα συζητηθεί ούτως ή άλλως την ερχόμενη Τρίτη στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής και βεβαίως η ανεξαρτητοποίησή του δεν επηρεάζει σε τίποτε τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο.



Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου