Συνάντηση Στουρνάρα με αγρότες την Πέμπτη

Με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα συναντάται την Πέμπτη στις 12.30 αντιπροσωπεία αγροτών σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μια συμβιβαστική συμφωνία και να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις.  

Τη συνάντηση έχουν ζητήσει οι αγρότες από την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο των επαφών που κάνουν με την πολιτική ηγεσία και στον υπουργό Οικονομικών σκοπεύουν να θέσουν το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο, από το θέμα της φορολογίας και το κόστος παραγωγής μέχρι την ρύθμιση των χρεών.

Αιχμές κατά του οικονομικού επιτελείου άφησε στο μεταξύ την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, κάνοντας λόγο για αδυναμία της φορολογικής διοίκησης. Όπως σημείωσε, ενώ οι βελτιώσεις για τους αγρότες που έγιναν κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση, ωστόσο βρίθουν ανακριβειών και ασαφειών και η μία αναιρεί την άλλη, με αποτέλεσμα αυτή η μεταχείριση των αγροτών να δημιουργεί περισσότερη αναστάτωση και θυμό, και όχι μόνο σε αγρότες αλλά και σε λογιστές, σε εφοριακούς και ένα σωρό άλλα επαγγέλματα που είναι γύρω από αυτή τη δραστηριότητα και οι οποίοι τελικά δεν ξέρουν τι θα εφαρμοστεί και πώς.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ζήτησε ένα κομμάτι από την πίτα του πρωτογενούς πλεονάσματος να δοθεί στον πρωτογενή τομέα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε ότι συμμερίζεται τον προβληματισμό του βουλευτή.

Αναφερόμενος εξάλλου, στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι οι αγρότες έχουν τα δίκια τους και ιδιαίτερα όσον αφορά το ζήτημα του κόστους παραγωγής, του κόστους ενέργειας, το πετρέλαιο, το αγροτικό ρεύμα.

«Αν και στο ρεύμα βάλαμε φρένο στις προαναγγελθείσες αυξήσεις για τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2013, εξακολουθεί το κόστος να είναι υψηλό. Η χώρα όμως περνά μία δύσκολη οικονομική συγκυρία. Μέσα σε αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα σε συνεργασία με τους αγρότες, όπως αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια στην παλαιά Αγροτική Τράπεζα» σημείωσε.

 «Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει τη συνολική εποπτεία των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας και των αναγκών της κοινωνίας, θα λάβει τις αποφάσεις για τον τρόπο διάθεσης του πρωτογενούς πλεονάσματος» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. 
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ