Σπηλιωτόπουλος εναντίον Κακλαμάνη για τη δημαρχία στην Αθήνα - δήλωση Σαμαρά

«Κλείδωσε» και επισήμως την Τρίτη υποψηφιότητα του Άρη Σπηλιωτόπουλου για το Δήμο Αθηναίων με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.  Ταυτόχρονα όμως, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και ο Νικήτας Κακλαμάνης, χωρίς τις «ευχές» της ΝΔ, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στη Συγγρού που θα έχει να αντιμετωπίσει την διάσπαση των ψηφοφόρων της στην πρωτεύουσα, αν ο κ. Κακλαμάνης εμμείνει, όπως όλα δείχνουν, στην υποψηφιότητά του.


Κληθείς να σχολιάσεις τις δυο «γαλάζιες» υποψηφιότητες ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρέθηκε στο καφενείο της Βουλής με βουλευτές του λόγω ονομαστικής ψηφοφορίας για δυο άρθρα του ν/σ για τον ΕΟΠΥΥ, χαμογέλασε με νόημα, και είπε: «όποιος καταθέτει, καταθέτει...»

«Πρόσκληση-πρόκληση για μια Αθήνα με περισσότερη αισθητική, για μια Αθήνα με μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους τους πολίτες, για μια Αθήνα που θα τροφοδοτήσει τις δημιουργικές δυνατότητες όλων μας» χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.  Για «ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Νικήτας Κακλαμάνης.

  

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κακλαμάνη για το Δήμο Αθηναίων:

«Καταθέτω επίσημα, στις Αθηναίες και στους Αθηναίους, την υποψηφιότητά μου για το δήμο της πόλεως των Αθηναίων.

»Το πρόγραμμα της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, της οποίας θα ηγηθώ, θα παρουσιαστεί δημόσια, σε ανοιχτή εκδήλωση, στο προσεχές μέλλον.

»Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι Πρώτα, η Αθήνα».


Ο Βύρων Πολύδωρας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι σκέφτεται να στηρίξει την υποψηφιότητα Κακλαμάνη.

Στο μεταξύ, στο επόμενο 48ωρο θα ανακοινωθεί επισήμως από τους ΑΝΕΛ το όνομα του Βασίλη Καπερνάρου για την υποψηφιότητα στο Δήμο Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο κ. Καπερνάρος θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ενώ θα προηγηθεί πιθανότατα και ανακοίνωση του κόμματος. Αυτό συζητήθηκε και αποφασίστηκε σήμερα στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με την γραμματεία Αυτοδιοίκησης του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου.


Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, Πηνελόπη Γκάλιου, ΑΜΠΕ